От Азиз Ел Якуби и Париса ХафезиРИЯД/ДУБАЙ (Ройтерс) - Саудитска

...
От Азиз Ел Якуби и Париса ХафезиРИЯД/ДУБАЙ (Ройтерс) - Саудитска
Коментари Харесай

Ексклузивно-На ръба на атаките в Червено море, Рияд се стреми да ограничи разпадането

От Азиз Ел Якуби и Париса Хафези

РИЯД/ДУБАЙ (Ройтерс) - Саудитска Арабия изиска от Съединените щати да покажат въздържаност в отговор на офанзивите на йеменските хуси против кораби в Червено море, споделиха два източника, осведомени със саудитското мислене, до момента в който Рияд се стреми да овладее разпространяването на резултата от войната сред Хамас и Израел.

Присъединените към Иран хуси навлязоха в спора, който се популяризира из Близкия изток, откогато войната избухна на 7 октомври, атакувайки кораби в жизненоважни морски пътища и стреляйки с дронове и ракети по самия Израел.

Групировката, която ръководи огромна част от Йемен, споделя неговите офанзиви са проява на поддръжка за палестинците и даде обещание, че ще продължат, до момента в който Израел спре офанзивата си в Ивицата Газа - на повече от 1000 благи от седалището им на власт в Сана.

Хусите са един от няколко групи в присъединената към Иран „ Оста на съпротивата “, които нападат цели на Израел и Съединени американски щати от началото на спора на 7 октомври...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР