От август до края на декември се удължава действието на

...
От август до края на декември се удължава действието на
Коментари Харесай

НОИ ще плаща компенсациите за неплатен отпуск

От август до края на декември се удължава действието на мярката 60/40. Така се чака всеки месец да се резервира заетостта на най-малко 66 хиляди работещи. За задачата са обезпечени 250 милиона лв. от актуализацията на бюджета.
Достъпът на предприятията не се трансформира. Тези със спад на оборота с 30 и повече % ще получават 50 на 100 отплата за заплати и осигуровки. Най-тежко потърпевшите от пандемията със спад в продажбите 40 и повече % ще получават 60 на 100, като правоимащи ще са и хората, назначени от януари до юни тази година на работа.
По „ Запази ме плюс “ средствата са 100 милиона лв.. Те са отплата за работещи и самоосигуряващи се от секторите с краткотрайно прекратена активност по силата на заповеди на здравния министър или РЗИ.
За времето на неплатения отпуск компенсацията е 75% от месечния застрахователен приход, само че този път средствата ще заплаща Национален осигурителен институт, а не Агенцията по заетостта.
Служебните министри ще трансформират постановлението, с което се дефинира размерът на проценти от оборота, които се дават на извършващите туроператорска активност. Ще се промени и постановлението, с което държавните компании отчисляват към държавната хазна част от облагата си.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР