От Audi ще увеличават пробега на електрическите си автомобили чрез

...
От Audi ще увеличават пробега на електрическите си автомобили чрез
Коментари Харесай

Слънчеви батерии за електромобилите на Audi

От Audi ще усилват пробега на електрическите си коли посредством фотоволтаични кафези. Автоконцернът от Инголщат възнамерява да изготви първообраз още през тази година взаимно с китайския експерт по слънчеви технологии Hanegry.

Първоначално Audi желае да интегрира слънчеви панели в панорамните стъклени покриви на колите си. В бъдеще съвсем цялото покривно пространство ще бъде заето от слънчеви акумулатори.

Полученото електричество би трябвало да се подава в бордовата мрежа и по този метод, да вземем за пример, да зарежда климатика или отоплението на седалките. Това може непосредствено да укрепи и пробега с едно зареждане на електрическо транспортно средство. В дълготраен проект слънчевата сила би трябвало да зарежда непосредствено акумулаторната батерия.

Въпросните слънчеви панели са изключително тънки и гъвкави и имат коефициент на потребно деяние от над 25 %. Трябва да действат добре даже и при слаба светлина и високи температури.

Досега Audi не оферираше модели с електрическо задвижване, само че това скоро би трябвало да се промени. Компанията разгласи, че през 2018 година ще пусне на пазара електрическото SUV e-tron, а година по-късно ще се появи и Audi e-tron Sportback.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР