От Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР) изпратиха деклрация

...
От Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР) изпратиха деклрация
Коментари Харесай

АОБР: Цената на тока за индустрията в България е най-висока в цяла Европа!

От Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР) изпратиха деклрация до медиите.

В нея показват своето неодобрение от високата цена на електрическата сила за бизнеса и упорстват за незабавните оставки на управлението на БЕХ, на управлението на Топлоелектрическа централа „ Марица Изток 2 “ и на управлението на БНЕБ. Публикуваме декларацията без редакторска интервенция:

"От началото на годината цената на електрическата енергия за промишлеността в България е най-висока в цяла Европа! Това добре се вижда при сравняването на цените на борсовия сегмент „ Ден напред “, на който се търгуват към 2/3 от количествата на свободния пазар и който е референтният пазар за цената на тока както за институциите, по този начин и за търговците, производителите и потребителите. Единствената по-висока цена, тази в Гърция, е несъпоставима, защото включва и някои мрежови такси, с изключение на дейната сила. Да, ние имаме най-скъпия ток, а би трябвало да прибавим към тази цена и ненотифицираните държавни помощи, които доплащаме в допълнение за всеки мегават посредством таксата „ Задължение към обществото “. И по този начин, няма неточност, няма увъртания! Бедна България се е докарала до там, промишлеността й да заплаща от 20 до 50 на 100 повече за електрическа енергия от съперниците си в Европа. И за това няма други аргументи, с изключение на неспособно и/или корумпирано ръководство на БЕХ, Топлоелектрическа централа „ Марица Изток 2 “ и БНЕБ.

Кирил Домусчиев: Как ще ги стигнем германците?!

БЕХ е монополист на борсата и явно употребява монопола си като не ръководи съгласно регламента РЕМИТ предлагането, а ръководи във щета на българската промишленост и българската стопанска система. Във щета на България!

Топлоелектрическа централа „ Марица Изток 2 “ настойчиво не извършва рекомендациите на КЕВР да продава на цени над 93,33 лв. за мегаватчас, престоява и натрупа загуби, а промишлеността внася електрическа енергия на доста по-високи цени. Да, при некадърното и/или корумпирано ръководство на енергетиката България от страна, изнасяща над 15% от създадената електрическа енергия, редуцира производството с тези 15% и се трансформира във вносител.

Шеф на дружество: Високите цени на тока освен ограбват труда ни, само че и убиват промишлеността

БНЕБ за 2 години по този начин и не разбра, че би трябвало да предложи стандартизирани по време артикули на пазара на „ Дългосрочни контракти “ и че не е обикновено да има опция да се оферират отклонения от – 100% до +500% и така нататък и тъй наречените

Поредният връх на цинизма и незаконното равнодушие бе доближат в неделя, 9 февруари 2020 година, когато цената в България беше не просто най-висока в Европа, а над ДВА пъти по-висока от междинната в Европа и над 40 пъти по-висока от тази в Германия!

Красимир Дачев: Случващото се с Топлоелектрическа централа "Марица-Изток 2 " ще ни върне в социализма и на опашките за банани

Работодателските организации неведнъж са посочвали пороците на системата, от които се възползват енергийните олигарси на прехода, прекрачвайки постоянно Закона в собствен интерес и в ущърб на цялото общество.

Бизнесът в България споделя „ СТИГА ВЕЧЕ! “

Няма да поносим повече да се ограбва трудът на нашите служащи!

АОБР в писмо до Борисов: Категорично възразяваме против „ спасяването “ на „ Топлоелектрическа централа Марица Изток 2 “

Искаме незабавни оставки!

На управлението на БЕХ.

На управлението на Топлоелектрическа централа „ Марица Изток 2 “.

На управлението на БНЕБ.

Ние, представителните на национално ниво организации на работодателите - АИКБ, БСК, БТПП и КРИБ, си резервираме правото за всички разрешени от закона радикални дейности за отбрана на ползите на нашите членове ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР