От Асоциацията на българските търговци, производители, вносители и превозвачи на

...
От Асоциацията на българските търговци, производители, вносители и превозвачи на
Коментари Харесай

Жълтите жилетки се чудят да протестират или да не протестират

От Асоциацията на българските търговци, производители, вносители и превозвачи на горива бяха сложени в странна обстановка - дали да излизат на митинг другата седмица или да се откажат, с цел да видят какъв ще е резултатът от гласуването на депутатите.

За конференцията си в Българска телеграфна агенция те бяха обявили, че готвят безсрочни протестни дейности - " Жълти жилетки " , до приемането от Народното събрание на Закона за изменение и допълнение на Закона за горивата.
 Конституционен съд отхвърли на Манолова дело по Закона за горивата
Конституционен съд отхвърли на Манолова дело по Закона за горивата

Законът не засягал директно правата на жителите

По време на конференцията им стана ясно, че водачът на НФСБ Валери Симеонов е внесъл предложение в Народното събрание да бъде продължен срокът с 6 месеца за регистрация на ЗИД на Закона за горивата . След като схванаха за това от Асоциацията обявиха, че с изключение на да гърмят шампанското, няма какво друго да създадат . Те обаче резервират своята протестна подготвеност, която ще се отнася за цялата страна. Ако е импортирано и бъде гласувано обаче предлагането на Валери Симеонов митингът им би се обезсмислил.

На конференция в Българска телеграфна агенция Симо Симов от Асоциацията на българските търговци , производители, вносители и превозвачи на горива подсигурява, че от Асоциацията могат да излязат на митинг до една седмица.
 Караниколов увери, че се работи интензивно по наредбата за горивата
Караниколов увери, че се работи интензивно по наредбата за горивата

Новата разпоредба би трябвало да влезе в действие от 27 юли

Недоволството на Асоциацията е, че Законопроектът за изменение и допълнение (ЗИД) на Закона за горивата забуксува и не е прегледан от Министерския съвет и не е импортиран в Народното събрание. На 27 октомври изтича срокът за регистрация на закона и в случай че не бъде прегледан, то на 28 няма да има закон за доставката на горива, изясни Симо Симов.

В продължение на шест месеца с огромното подпомагане на икономическия министър Емил Караниколов успяхме да изработим промени в Закона за горивата, които да бъдат в интерес на стопанската система и в интерес на бизнеса . Стигнахме до консенсус с всички заинтригувани страни участвали при министъра, изясни Симов.

Промени към в този момент настоящия Закон за горивата разрушават монопола , подсигуряват националната сигурност и пазарния механизъм за формиране цените на горивата, безапелационен беше Симо Симов.

Според него признатият в този момент Закон за горивата е лобистки и е корумпира н. Макар и да упрекват непосредствено държавното управление за разтакаването от Асоциацията остават с чувството, че има външни сили, които пречат на приемането на промените и допълненията. Иначе работят добре с министъра на стопанската система Емил Караниколов.

Протестът е ориентиран към търсене на правдивост , против монопола и лобизма. Те упорстват за равни права с огромните търговци на горива и усилване на изискванията на конкуренцията.

От Асоциацията поддържат държавното управление , само че благодариха и на Валери Симеонов, че е застанал зад тях.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР