От Асоциация на университетските болници и Националното сдружение на областните

...
От Асоциация на университетските болници и Националното сдружение на областните
Коментари Харесай

Болнични сдружения: Незабавно да се прекрати медийната война срещу „Пирогов“

От Асоциация на университетските лечебни заведения и Националното съдружие на регионалните лечебни заведения за многопрофилно интензивно лекуване упорстват в обща декларация неотложно да се приключи „ цялата медийна война против УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов “. „ Призоваваме нашите сънародници, които имат опция, както и тези, на които им е служебно вменено, да положат всички вероятни старания това отрицателно за цялото ни общество събитие да спре! Медиите са власт, само че тя би трябвало да се употребява за нашето общо богатство, а не за уронване на престижа и положителното име на обособени хора, на институции, на цели класи “, се споделя в декларацията.

Ето цялостния текст на позицията на болничните сдружения:

Внимателно следим следващите опити за целеустремено и режисирано разцепление на нашето общество посредством опълчването на пациенти против лекари. Подетата нова медийна акция против УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов “ ЕАД – гр. София и персонално против нейния шеф доктор Валентин Димитров е неприемлива и изключително неоправдателна. Тъжният излаз от битката, която сътрудниците са водили по всички правила на медицината за живота на едно младо момиче, очевидно е подобаващ мотив за някого да нагнетява напрежение в обществото посредством властта на медиите.

Настояваме цялата медийна война против УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов “ неотложно да се приключи. И в най-хубавите лечебни заведения в света, за жалост, макар всички положени старания, пациенти умират. Има положения, в които и най-способните лекари са безсилни. Възмутително е човешката покруса да се употребява по подобен явно аморален метод за каквито и да са подмолни цели. Крайно време е представителите на средствата за всеобща информация да осъзнаят своята отговорност пред обществото за метода, по който отразяват събитията, за трибуната, предоставяна на всевъзможни организации, които не подлежат на доклад и надзор.

Призоваваме нашите сънародници, които имат опция, както и тези, на които им е служебно вменено, да положат всички вероятни старания това отрицателно за цялото ни общество събитие да спре! Медиите са власт, само че тя би трябвало да се употребява за нашето общо богатство, а не за уронване на престижа и положителното име на обособени хора, на институции, на цели класи. Злоупотребата с медийното въздействие нанася непоправими вреди, освен това не толкоз на съответните лекари и лечебни заведения, а на пациентите, като подкопава доверието им в нас, затова във опцията да им помогнем.

Необходимо е неотложно да бъде прекъсната порочната процедура да се тиражират по този метод, посредством тенденциозни репортажи и мнения, всевъзможни сходни проблеми. Евентуалните искания на наранени лица следва да се вземат решение от способния съд по планувания за това ред. Лекари и пациенти имаме общи проблеми и общи ползи. Справяме с провокациите по-успешно, когато сме единни.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР