От Асошиейтед прес, 9 октомври 2023 г., 17:01Ужасяваща поредица от

...
От Асошиейтед прес, 9 октомври 2023 г., 17:01Ужасяваща поредица от
Коментари Харесай

СНИМКИ AP: Израел нанася въздушни удари по Газа след атаки на бунтовници

От Асошиейтед прес, 9 октомври 2023 година, 17:01

Ужасяваща поредност от офанзиви, които смаяха света и смъртоносната денонощна реакция, която породи страхове от по-широко принуждение в Близкия изток.

Тази фотогалерия акцентира някои от най-завладяващите изображения, направени или оповестени от Асошиейтед прес на фона на насилието в Израел и ответните удари в Газа.

Израелците се разсъниха в набожен празничен уикенд с новината за голям брой и ужасяващи офанзиви в техните южна граница. Бойци на Хамас избягаха от Газа, с цел да подхващат офанзиви против цивилни и бойци, оставяйки мъртвите в домовете им или край пътя, до момента в който се опитваха да избягат. Други бяха извлечени от дузина и взети като заложници.

Изумени от личния си триумф, палестински бойци и зяпачи честваха към пролуките, разрушени в граничната ограда и армията транспортни средства, хванати при нападенията и дефилираха по улиците на Газа.

В рамките на часове същите тези улици бяха претърпели въздушни удари, до момента в който токът и водата бяха прекратени домове, защото Израел даде обещание наказване с невиждана активност на територията, постоянно оприличавана на открит затвор. от страната на нарушената граница още веднъж посетиха домовете си, разпръснати от бомби и ракетен обстрел. Други се тълпяха пред лечебните заведения, с цел да се опитат да намерят изчезнали членове на фамилията или бяха физически държани от опечалени, с цел да останат прави на погребалните служби.

Израелското възприятие за сигурност и непреодолимо военно предимство бяха разрушени от офанзивите, които фамозните разследващи служби на страната явно в никакъв случай не са виждали, оставяйки района по-уязвим и кипящ от яд и боязън.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР