От Ане КаураненХЕЛЗИНКИ (Ройтерс) - Рекордно ниските температури във Финландия

...
От Ане КаураненХЕЛЗИНКИ (Ройтерс) - Рекордно ниските температури във Финландия
Коментари Харесай

Екстремният студ във Финландия замръзва дори вряща вода, изхвърлена във въздуха

От Ане Кауранен

ХЕЛЗИНКИ (Ройтерс) - Рекордно ниските температури във Финландия тази седмица въодушевиха екскурзиант на пътешестване до Арктика за пробвайте трик, който от дълго време го е заинтригувал: хвърлете вряла вода във въздуха, когато на открито е извънредно студено и я видите по какъв начин незабавно се трансформира в облак мразовит прахуляк.

Това не е нещо, което да опитате, в случай че температурите не са равнище на мраз, което множеството места на земята рядко или в никакъв случай не виждат.

Лаури Унтамо, 49-годишен управител продажби от Южна Финландия, беше на отмора във финландска Лапландия с другари, когато температурата падна до минус 30 градуса по Целзий (-22°F) на Нова година.

„ Бях виждал видеоклипове на трика в обществените медии или YouTube, че е допустимо да се извърши, само че в никакъв случай не е имало подобаваща слана за пробвайте при минус 30 градуса или повече “, сподели Унтамо пред Ройтерс.

Той сподели, че е сварил вода в кабината си, бързо я е изнесъл на открито и я е хвърлил в дъга над главата си – оживял при опит...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР