Изселването на фестивала Burning Man започва през изсъхваща кал

...
От Ана Тонг и Рич МаккейБЛЕК РОК СИТИ, Невада (Ройтерс)
Коментари Харесай

От Ана Тонг и Рич Маккей

БЛЕК РОК СИТИ, Невада (Ройтерс) – Хиляди присъстващи на Burning Man са готови да направят своето „изселване“ в понеделник, когато фестивалът на контра-културните изкуства в пустинята на Невада завършва в море от изсъхнала кал, вместо на парти около съименника на пламтящото чучело.

Дъждът през уикенда превърна някога твърдата земя в пудинг . Един човек е загинал по време на събитието в пустинята Блек Рок, съобщиха властите в неделя, предоставяйки малко подробности. Води се разследване.

Организаторите публикуваха онлайн, че ще вземат решение в понеделник сутринта дали пътищата са проходими през пустинния басейн и прехода от пет мили (8 км) до най-близката магистрала. Мястото се намира на около 15 мили от най-близкия град и на 110 мили северно от Рино.

В продължение на дни на около 70 000 души беше наредено да останат на място и да пестят храна и вода, докато властите затваряха пътищата и изходите, нареждайки всички превозни средства да останат на място, за да не заседнат в калта и да блокират движението.

Но синоптиците от Националната метеорологична служба казаха в понеделник, че дъждът е свършил.

„Да, дъждът изчистени оттам", каза Марк Ченард, прогнозист от Центъра за прогнозиране на времето на метеорологичната служба в Колидж Парк, Мериленд. „Днес ще бъде слънчево с температури около 70 градуса (по Фаренхайт).“

Метеорологичната служба каза, че общата зона е получила между три четвърти инча до 1,5 инча (1,9-3,8 см) дъжд от късно в петък.

Някои от посетителите на фестивала пренебрегнаха заповедта да останат на мястото си през уикенда и се опитаха да излязат пеша или с кола до най-близката магистрала.

Други купонясваха под дъжда.

Видеоклипове, публикувани в социалните медии, показват костюмирани веселяци - включително няколко деца - да се плъзгат през лепкавата бъркотия, повечето от тях покрити от глава до пети във влажна земя.

„Когато получите изтласкани до крайности, тогава се случва най-забавното“, каза Брайън Фраоли, 45, ветеран „горелка“, който работи във финансите в Ню Йорк.

Фраоли каза, че се е опитал да влачи багажа си през калта и да избяга, но се отказа и реши да се отпусне и да се наслади на изживяването. „Като цяло беше невероятна седмица и следващия път ще бъдем по-подготвени“, каза той.

Всяка година Burning Man води десетки хиляди хора в пустинята на Невада, за да танцуват, да правят изкуство и да се наслаждават на участието си на самодостатъчна, временна общност от съмишленици. Тазгодишната версия беше открита на 27 август и трябваше да продължи до понеделник.

Тя възниква през 1986 г. като малко събиране на плаж в Сан Франциско и сега се посещава от знаменитости и влиятелни лица в социалните медии. Редовният билет струва $575.

Фестивалът обикновено има предпоследно вечерно изпращане с изгаряне на гигантско дървено чучело на човек, заедно с шоу с фойерверки. Това не се е случило тази година, въпреки че организаторите казаха, че все още може да се случи в понеделник вечерта.

(Репортаж от Анна Тонг в Блек Рок Сити и Рич МакКей в Атланта; Редактиране от Розалба О'Брайън) Вижте коментарите

Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР