От Александровска болница в София искат държавна помощ заради поскъпналия

...
От Александровска болница в София искат държавна помощ заради поскъпналия
Коментари Харесай

Александровска болница иска държавна помощ заради скъпия ток

От Александровска болница в София желаят държавна помощ поради поскъпналия ток. За декември сметката за електрическа енергия е близо 285 хиляди лв., уточни шефът на лечебното заведение Атанас Атанасов. Макар че за първи път от 10 години болничното заведение регистрира облага - над 2 милиона лв. за последните шест месеца, има отговорности към снабдители за 35 милиона лв.. Затова се постанова банков заем, каза д-р Атанасов.

" В момента, в който бъде усвоен заемът вероятно, на процедура просрочените отговорности ще бъдат в доста къс период погасени напълно с заем, със сумата по заем. Разбира се, ние сме създали планове по този начин, че да обслужваме месечните вноски по заема и настоящите разноски, които следва да имаме в тези шест години и половина на период на заем. Алтернативният проект е ново предоговаряне на падежите с доставчиците и още по-големи рестрикции на разноските вътре в сдружението, надлежно усъвършенстване на дейностите, включване на нови действия, които да носят по-големи доходи, само че това е част от програмата и при съществуване на заем, несъмнено, само че при липса на такава опция доста по-дълъг и по-труден ще бъде интервалът, в който сдружението да се стабилизира финансово ", изясни той.

284 733 лв. е сметката за ток на Александровска болница за месец декември. Миналата година е била 85 728. От лечебното заведение се надяват на държавна помощ по отношение на повишението на цените на тока.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР