От актуалната политическа обстановка в България през ролята на Европейския

...
От актуалната политическа обстановка в България през ролята на Европейския
Коментари Харесай

Вицепрезидентът Йотова разговаря на „Дондуков“ 2 с чуждестранни студенти

От настоящата политическа конюнктура в България през ролята на Европейския съюз на международната сцена до равенството на мъжете и дамите в разнообразни професионални сфери – необятен кръг от тематики дискутираха на „ Дондуков “ 2 с вицепрезидента студенти от целия свят, които вземат участие в студентската асоциация Бургундски балкански експрес, съобшиха от президентския прессекретариат.

Студентите демонстрираха интерес към настоящата политическа обстановка в България. Вицепрезидентът изрази вяра, че след изборите на 9 юни ще бъде формирано устойчиво държавно управление, обединено от ползите на хората, а освен от желанието за власт.

Относно върховенството на закона и корупцията вицепрезидентът съобщи, че те не са единствено български, а общоевропейски въпрос, и е нужен общоевропейски метод, тъй като никоя страна не може да се оправи сама. „ Преди подобаващото законодателство би трябвало да се възпита обща непоносимост към корупцията “, акцентира Йотова.

„ Когато обичайните партии не могат да отговорят на упованията на хората и да предложат работещи решения на техните проблеми, известност печелят популистките придвижвания и партии “, уточни вицепрезидентът по тематиката за рецесията на политическо доверие измежду европейските жители. Тя даде образец със слабата роля на Европа при оправянето с миграционната рецесия. „ Липсва лидерската позиция на Европа при разрешаването на международните рецесии, следствията от които търпи Старият континент “, съобщи Йотова. Тя посочи минусите на Лисабонския контракт изключително във връзка с защитата и сигурността. Вицепрезидентът поддържа концепцията за общоевропейска отбранителна система.

Войната в Украйна сложи въпроса за Източното разширение на Европейския съюз. Но на първо място Европейски Съюз би трябвало да си отговори на въпроса подготвен ли е на ново политическо разширение, уточни. Вицепрезидентът означи, че България е измежду най-хубавите лобисти на разширението на Европейски Съюз със страните от Западните Балкани. „ Европа не може да разчита на непоклатимост, в случай че няма мир и непоклатимост на Балканите “, посочи тя. „ Европейски Съюз е най-хубавото място за живот, най-мощният стопански съюз, само че на първо място е човешки права и тяхната отбрана. Всички страни, които желаят да бъдат пълноправни членове на Европейски Съюз, би трябвало да знаят, че той е правила и съблюдаване на човешките права “, съобщи вицепрезидентът.

Студентите демонстрираха интерес и към професионалното развиване на като публицист и ролята на медиите през днешния ден. „ Медиите би трябвало да се стремят да бъдат достоверният източник на информация, който ще пребори пандемията от дезинформация и подправени вести. Трябва да изясняват процесите в днешния раздорен свят “, уточни вицепрезидентът и изрази увереност, че обичайните медии нямат да изгубят в борбата със обществените мрежи.

Тема на диалога на „ Дондуков “ 2 беше и равенството на мъжете и дамите в разнообразни професионални сфери и на управителни позиции. уточни, че е срещу квотното систематизиране за заемане на постове. „ Важни са положителното обучение и грамотността, а не това дали си мъж или жена “, съобщи вицепрезидентът.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР