От академичната 2022/2023 година Югозападният университет „Неофит Рилски“ ще обучава

...
От академичната 2022/2023 година Югозападният университет „Неофит Рилски“ ще обучава
Коментари Харесай

ЮЗУ „Н. Рилски“ с нова бакалавърска програма „Териториално развитие и устойчива икономика“

От академичната 2022/2023 година Югозападният университет „ Неофит Рилски “ ще образова студенти в новата бакалавърска стратегия „ Териториално развиване и устойчива стопанска система “.

Специалността съчетава приемането на познания, умения и компетентности в региона на географските и икономическите науки. Основна цел на образованието в тази бакалавърска стратегия е да обезпечи характерни познания, свързани с особеностите и закономерностите на действие на териториалните и икономическите системи, в сходство с концепцията за стабилно развиване на локално, районно и национално ниво.

В новата стратегия студентите ще се образоват в постоянна форма, с дълготрайност осем семестъра. Завършилите специалността „ Териториално развиване и устойчива стопанска система “ могат да се осъществят сполучливо в областта на териториалното развиване и стопанската система, в научни организации, институции и висши учебни заведения, в държавните, регионалните и общинските администрации, администрациите на предпазените територии, в администрациите за ръководство на туристическите дестинации, в интернационалните организации в областта на устойчивото териториално икономическо развиване и опазването на околната среда и други

Специалността се управлява от катедра „ География, екология и запазване на околната среда “ към Природо-математическия факултет и от катедра „ Икономика “ към Стопанския факултет на ЮЗУ „ Неофит Рилски “.

Желаещите да се образоват в новата компетентност могат да аплайват с оценки от държавен зрелостен изпит по желание и оценки от спортни изпити по български език, математика, география на България, история на България, биология или британски език. В балообразуването вземат участие междинният триумф от дипломата и оценките по география и български език.

Електронните конкурсни изпити в университета се организират всеки работен ден до 5 юли 2022 година, след подаване на заявление всистемата за онлайн регистрация:

Документите за присъединяване в класирането се одобряват до5 юли 2022 година в зала 1102 А, етаж І на Учебен корпус № 1, от 08:00 ч. до 17:00 ч. в делничните дни и от 09:00 ч. до 15:00 ч. в събота и неделя.

Онлайн приемът на документи ще се реализира до 1 юли 2022 година

Първото класиране на кандидат-студентите за образователната 2022/2023 година в Югозападния университет „ Неофит Рилски “ ще бъде оповестено на 8 юли 2022 година

Подробна информация за Прием 2022 е оповестена на университетския уебсайт:

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР