От АИКБ заедно и други работодателски организации ще поискат срещи

...
От АИКБ заедно и други работодателски организации ще поискат срещи
Коментари Харесай

И работодателите искат среща с Борисов за първия ден на болничните

От АИКБ дружно и други работодателски организации ще изискат срещи с управленията на парламентарните групи и с премиера Бойко Борисов , както и с управленията на икономическата, на обществената и на бюджетната комисия в Народното събрание.

Това стана ясно от позиция на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ).

Припомняме, през вчерашния ден и от двата най-големи синдиката в страната - КНСБ и КТ " Подкрепа " обявиха, че ще желаят среща с премиера Бойко Борисов във връзка решението да не се заплаща първия ден от болничните.

От БТПП поддържат концепцията работодателят да не заплаща първия ден от болничните.

От АИКБ поддържат неплащането на първия ден от болничните . Според тях това ще ограничи злоупотребите с болнични листове, почнало от 2012 година (2 пъти като брой и 3 пъти като разходвани средства).

Според тях в множеството страни членки на Европейски Съюз има интервал на изчакване, а във всички страни членки от Южна Европа този интервал е от три дни .

Припомняме също, че ден откакто бе препоръчано да не се заплаща първия ден от болничните, се появи спор сред ГЕРБ и патриотите кой е направил това предложение.
 Не е ясно кой е предложил първият ден болничен да не се заплаща
Не е ясно кой е предложил първият ден болничен да не се заплаща

Менда Стоянова и Юлиан Ангелов се изказали неподготвени съгласно Горанов

Работодателите са срещу нарастването на минималната пенсия с друг % от общото нарастване на пенсиите . Повод за тяхното мнение са оповестените през вчерашния ден, 14 ноември 2019 година планове на ръководещата коалиция за промени в Законопроекта за държавния бюджет за 2020 година

Винаги сме отстоявали позицията за обязаност на осигурителния принос на съответния човек с размера на неговата пенсия . Всяка друга теза е демотивираща и деморализираща заплащанията на осигуровки върху действителния размер на прихода, което ерозира целия пенсионен модел .

Ако страната държи да подкрепи пенсионерите с ниски приходи, това никога не би трябвало да се прави посредством пенсии , а чрез ограниченията на общественото подкрепяне, се споделя в позицията на АИКБ.

Относно наложително навестяване на детска градина и вдишване на разноските за това от страната работодателската организация уверено поддържа тази мярка .

Освен фактор за ранна социализация с всички съпътстващи позитивни последствия тя отразява и отношението на страната към справяне с демографския проблем посредством подкрепяне на фамилиите с ниски приходи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР