От Агенцията по вписванията призоваха гражданите да ползват електронните услуги

...
От Агенцията по вписванията призоваха гражданите да ползват електронните услуги
Коментари Харесай

Декларациите на фирмите без дейност се подават до 30 юни, финансовите отчети - до 30 септември

От Агенцията по вписванията приканиха жителите да употребяват електронните услуги от Търговския указател

С три месеца се удължава периода за подаване на нулеви заявления, припомниха във вторник от Агенцията по вписванията (АВ). Вместо до 30 март търговците, чиито сдружения не са развивали активност през предходната година, могат да подадат декларация до 30 юни. Промяната залегна в Закона за ограниченията и дейностите по време на изключителното състояние, който беше признат от Народното събрание.

Декларацията по пример, одобрен със заповед на министъра на финансите, се подава еднократно в Търговския указател и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел, като не се дължи държавна такса.

През 2019 година са били подадени към 140 000 заявления за липса на активност. Според броя на към този момент входираните заявления за 2020 година, се чака 58% от търговците бе активност да подадат документи до края на периода – 30 юни.

Със закона бе продължен и срокът за подаване на годишните финансови доклади. Тези документи могат да бъдат подадени в АВ до 30 септември 2020 година.

От институцията припомниха, че подаването на нулевите заявления и годишните финансови доклади може да бъде направено по електронен път посредством електронен автограф.

От организацията приканиха хората да употребяват електронните услуги и да останат по домовете си. Предимство било и,че таксите за прилагане на електронните услугите от Търговския указател и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел са с 50% от ниски от тези на гише. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР