От администрацията на Facebook заявиха, че започват да премахват неверни

...
От администрацията на Facebook заявиха, че започват да премахват неверни
Коментари Харесай

Facebook трие неверни публикации за ваксината

От администрацията на Фейсбук обявиха, че стартират да отстраняват погрешни изказвания за ваксини против COVID-19, заради онлайн дезинформация обвързвана с вируса.

През идващите седмици обществената мрежа ще стартира да отстранява всевъзможни изявления във Фейсбук или Instagram с погрешна информация за имунизациите, които са развенчани от специалисти по публично здраве.

Американският софтуерен колос подхваща дейности, защото първите ваксини против COVID-19 ще бъдат пуснати на пазара. Англия тази седмица стана първата страна, която даде незабавно позволение за ваксина, създадена от американския производител на медикаменти Pfizer и немската BioNTech, и инокулациите могат да стартират след дни. Регулаторите в Съединени американски щати, Европейския съюз и Канада също ревизират имунизациите.

Публикациите, които попадат в прорез с политиката, могат да включват подправени изказвания за сигурност на имунизацията, резултатност, съставки или странични резултати.

„ Например ще премахнем погрешни изказвания, че имунизациите COVID-19 съдържат микрочипове или нещо друго, което не е в формалния лист на съставките на имунизациите “, сподели компанията в обява в блог.

Теориите за интрига за имунизациите също ще бъдат отстранени.

От март до октомври Фейсбук отстрани 12 милиона изявления с дезинформация, обвързвана с ковид. Изтритите изявления включват една от президента Доналд Тръмп с линк към видеоклип на Fox News, в който той споделя, че децата са „ на практика ваксинирани “ против вируса.

През октомври компанията забрани рекламите, обезсърчаващи имунизациите, макар че направи изключение за покровителствен реклами по отношение на държавните политики за ваксини. Компанията също по този начин разпространява публикации, разкриващи дезинформация на COVID-19 в информативен център.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР