От АБВ считат, че полицията се справя добре по време

...
От АБВ считат, че полицията се справя добре по време
Коментари Харесай

Румен Петков похвали полицията за работата й

От АБВ смятат, че полицията се оправя добре по време на митингите в столицат а. Така водачът на АБВ Румен Петков отговори на въпрос на News.bg дали слага добра оценка на полицейските чиновници за работата им по охраняване на митингите в столицата.

Полицаите са сложени под сериозен напън, само че в същото време техните фамилии са там и техните фамилии стачкуват , уточни той.

" Това са хора, които са създали тежък персонален избор и служат на нас. Тях, като ги питаш какво вършат - дават отговор послужвам , а мен, като ме питат какво вършат - аз споделям работя, практикувам нещо. Полицаят е избрал да служи на страната и обществото, само че в огромната си част служителите на реда са почтени и честни хора и заслужават едно " благодаря ", означи Румен Петков.

По думите му полицейското принуждение като всяко принуждение е доста грозно. Особено в случай че полицейското принуждение добива институционален темперамент, то вътрешното министерство би трябвало да направи всичко допустимо, инспекцията с двата фрапантни случая, да бъде същинска и да бъде показана на обществото в цялата й мощ, настоя Петков.
 Столична дирекция на вътрешните работи има данни за проведени провокации на митингите
Столична дирекция на вътрешните работи има данни за проведени провокации на митингите

Увериха, че от страна служителите на реда няма да има провокации, принуждение и експанзия

Той не си показва митингите със замеряне на служители на реда, не си показва митингите с псуване на майка , само че и с дамата, която се катерила по стената на една от институциите.

" Ако тази дама беше паднала да си размаже главата, щяхме да обвиним полицията. Нека да си даваме сметка, че всеки един от нас , който взе участие в митинга, и аз от името на АБВ, желая да се обърнем към нашата публика да излезем от митинга, тъй като ние инициирахме първия антиправителствен протест със съзнанието, че ръководството е незаконно, унищожава държавността и чувството за правдивост ", сподели той, само че прикани да се стачкува спокойно.

Той даде образец с припаднало на митинга през вчерашния ден момиче, на което хората помогнали, а двама служители на реда, доста елегантно и умерено дръпнали хората встрани да не го тормозят и да не го затискат. " На тези хора би трябвало да можем да им благодарим ", беше безапелационен Румен Петков, който е и някогашен вътрешен министър.
 КНСБ желае властта да чуе обществените претенции на протестиращите
КНСБ желае властта да чуе обществените претенции на протестиращите

Именно обществени претенции са в основата на митингите

Петков предизвести, че една политическа мощ се пробва да яхне митинга, като се провали пред Министерство на вътрешните работи, въпреки и да не уточни тъкмо коя.

Според него настояването на оставката на вътрешния министър Младен Маринов не е решение. Бел. ред. Оставката на Министерство на вътрешните работи шефа се желае от " Демократична България ".

Министерството е подложено на сериозен напън, само че дано да можем с изключение на да кажем - " да уволним и да дадем на съд отговорните ", само че да можем да кажем и на другите " благодаря ви ", настоя водачът на АБВ.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР