От 9 януари 2020 година в Манхатън ще бъде открита

...
От 9 януари 2020 година в Манхатън ще бъде открита
Коментари Харесай

Всичко, което искаме да видим от Анди Уорхол в една изложба

От 9 януари 2020 година в Манхатън ще бъде открита ретроспективна галерия от фотоси, направени от именития и харизматичен създател на комерсиалното поп изкуство. Изложбата в Jack Shainman Gallery се провежда от фондация „ Анди Уорхол “. Това се оповестява в Инстаграм профила на фондацията.

Сред, които Уорхол е правил през последните 30 години от креативната си кариера, ще бъдат известните му банани, приети за знак на художника. За въздействието, което той е имал върху актуалното изкуство, може да се съди по последните събития на ревюто Art Basel, което се организира наскоро в Маями. Италианският художник Маурицио Кателан залепи банан на стената със скоч лента и продаде това произведение за 120 хиляди $. А неговият сътрудник Дейвид Датуна свали експоната от стената и го изяде пред публиката, наричайки това пърформанс „ Гладен актьор “. А творбите на Кателан нарастнаха още повече. Така че делото на Анди Уорхол живее и процъфтява.

Освен банани изложбата в Jack Shainman Gallery ще включва фотоси на Айфеловата кула, на мебели, пилешки яйца, както и известната еротична поредица Sex Parts, в която художникът съумява да заличи границите сред изкуството и порнографията. Повечето от фотосите са основани в един единствен образец. А над 30 хиляди фотоси на се намират в разнообразни музейни сбирки по света. Много от тях ще бъдат показани на публиката за първи път на изложбата в Ню Йорк.

Анди Уорхол е един от най-големите художници на нашето време. Творчеството му е неделимо от понятието „ всеобща просвета “. Той направи доста, с цел да направи допустимо най-достъпно за всички, тъй че хората да се научат да виждат хубостта на ежедневните неща.

Творчеството на художника към момента притегля вниманието на милиони хора. Трябва да се означи, че творбите му са едни от най-продаваните творби на  до момента.
               
on Nov 20, 2019 at 1:09pm PST

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР