От 9 септември т.г. абревиатурата ЦСКА може да бъде ползвано

...
От 9 септември т.г. абревиатурата ЦСКА може да бъде ползвано
Коментари Харесай

Името ЦСКА ще може да се ползва свободно от 9 септември

От 9 септември т.г. абревиатурата ЦСКА може да бъде употребено публично от друго сдружение, заяви " Спортал ". Тогава изтичат петте години от банкрута на 31-кратния първенец (обявяването в неплатежоспособност бе оповестено от съда на 9 септември 2016 г.). Според законовите разпореждания, едвам след приключването на тази отминалост друго сдружение може да употребява името ЦСКА. Това е и повода клубът, който семейства на ст. " Българска войска " към момента да се води " ЦСКА-София " (б.ред. - той е изписван по този начин и от БФС), макар че неговият притежател Гриша Ганчев заплати 8 млн. лева за активите на банкрутиралото дружество (сред тях са емблемата и марката ЦСКА).

Претенции за правоприемник на ЦСКА обаче има и " ЦСКА 1948 ", който бе учреден през юли 2016 година от почитатели на " алените ", които бяха недоволни от метода по-който Ганчев реалокира " Литекс " в столицата и го преименува на " ЦСКА-София ". В момента се води правосъдно дело, заведено от страна на " ЦСКА-София " за непозволено потребление на марката и емблемата от страна на " ЦСКА 1948 ". Отделно от " ЦСКА-София " се оплакаха, че конкурентният клуб е подал искане пред Патентното ведомство за анулация на регистрацията на признака и комерсиална марка, които се имат от клуба от " Българска войска ".

" Не желаеме още веднъж да подсещаме през какви премеждия и процедури преминахме, какви средства и запаси вложихме, с цел да бъде емблемата още веднъж на своето изконно и полагащо се място, а точно - на стадион " Българска войска ", греейки блестящо на гърдите на екипите на нашите футболисти. Опитът за офанзива и жестоко тъпчене на всевъзможни законови и морални полезности няма да ви изненада. Няма да ви изненада и от къде идва. Отново от самозванците без стадион и аудитория, изкуствено основани, с цел да разделят армейската общественост. Отново господата моралисти са намерили някакви претекстове, процедурни алабалистики и запетайки в наредбите и какво ли не, с цел да подадат пред Патентно ведомство на Република България своето неуместно искане за анулация на регистрацията на притежаваните от клуба ни знак и комерсиална марка ", написаха през септември от " ЦСКА-София ".

Междувременно треньорът на " ЦСКА-София " Бруно Акрапович и нападателят на отбора Али Соу бяха наградени надлежно за най-хубав ментор и футболист №1 за декември в анкетата на Пресклуб " България ".

" В Турция подготовката мина чудесно, заложихме на физическата подготовка, изиграхме 3 мача, удовлетворен съм от момчетата и работата им. Имаме задоволително хора, с които мога да реализира това, което желая. Във всяка подготовка играчите дават максимума, виждат се положителни неща. Играчите вършат това, което аз желая. Шест точки е разликата... " Лудогорец " е мощен тим. Но ние ще се опитаме да сме покрай тях, в случай че те сбъркат. Ще дадем всичко от себе си, с цел да ги настигнем ", съобщи при награждаването Акрапович. Той призна, че желанието му е Соу да остане в тима, макар интереса на непознати клубове към нападателя. " Такъв състезател като Соу не се намира елементарно, ще ми е мъчно в случай че той напусне. Али Соу сега е при нас, той е благополучен в тима, ние също ", сподели наставникът. Самият Соу добави: " На първо място, удовлетворен съм, че съм тук и желая да дам всичко от себе си за клуба. Не знам какви договаряния се водят с други клубове. За мен най-важното е да упражнявам крепко и да се разпределям оптимално. Ще съм благополучен, в случай че мога да оказа помощ на клуба да завоюва купата. "

Акрапович разяснява и. " Познавам Христо Крушарски и фамилията му, бях в къщата му. Не разбирам за какво хората се пробват да създават толкова напрежение. Аз виждам напред в своята кариера и не дължа на никого нищо. Който ме назовава изменник, не схваща от футбол. Аз съм чужденец, който пристигна в България да работи почтено. Не желая да вземам участие в отрицателни неща. Виждам огромна негативност към мен. Понякога мисля да отговоря по различен метод на тези въпроси, само че не го върша. При мен има някакви граници, треньорите би трябвало да имат провокации пред себе си ", сподели Акрапович.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР