От 9 до 20 септември 2019 г. в района на

...
От 9 до 20 септември 2019 г. в района на
Коментари Харесай

Близо 600 военни се включват в учение на сухопътните войски „Родопи -2019“

От 9 до 20 септември 2019 година в региона на гр. Смолян ще се организира тактическо обучение на сухопътните войски с интернационално присъединяване „ Родопи - 2019 “. В него ще вземат участие близо 600 военнослужещи от България, Румъния, Полша, Чехия, Австрия и Центъра за проучване, създаване и рационализиране на качества на НАТО за водене на „ Планинска война ” в град Полче, Словения.
От въоръжените сили на България в учението ще вземат участие 490 военнослужещи от 101-ви алпийски полк, 2-ра механизирана бригада, 4-ти артилерийски полк, 55-ти инженерен полк, 61-ва механизирана бригада, 78-ми батальон за обезпечаване, 110-ти логистичен полк, Националния боен образователен комплекс " Чаралица " и Националния боен университет „ Васил Левски “, оповестиха от Министерството на защитата.
Целта на учението е да се увеличи взаимоотношението и оперативните качества на формированията при осъществяване на взаимни дейности в планинско-гориста околност. То е планувано от командира на сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов. Ще се организира от зам.-командира на сухопътните войски бригаден военачалник Валери Цолов, а шеф на учението е полк. Мирослав Костадинов от отдел „ Операции “.
Темата е,,Участие на 101-ви алпийски полк в отбранителна интервенция на Сухопътния съставен елемент ”.
Медийният ден на учението е 12 септември, когато ще се проведат демонстративни занятия по огнева и алпийска подготовка.   
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР