От 9 до 15 юли европейската структура на Международната диабетна

...
От 9 до 15 юли европейската структура на Международната диабетна
Коментари Харесай

Международната диабетна федерация провежда в България обучителен лагер за младежи от различни държави

От 9 до 15 юли европейската конструкция на Международната диабетна федерация (International Diabetes Federation Europe) организира за пръв път в България обучителен лагер за младежи от разнообразни европейски страни (Youth Leadership Camp - YLC). Домакин на събитието в Банкя е „ Българска асоциация Диабет “.

В обучителния лагер вземат участие 18 младежи с диабет на възраст сред 18 и 30 години от 14 страни.

Всички те ще имат опция да разширят лидерските си умения и ще получат познания, които ще им оказват помощ да бъдат по-ефективни водачи и да ръководят планове и начинания независимо или взаимно с диабетната асоциация, към която членуват и IDF. Всички участници ще получат и достъп до европейска и световна мрежа от съидейници, които се застъпват за по-добър живот на хората, живеещи с диабет.

„ Провеждането на обучителния лагер за младежи на Международната диабетна федерация в България е извънредно самопризнание за активността на нашата асоциация. Ние не стопираме да се борим за по-доброто бъдеще на хората, живеещи с диабет, само че осъзнаваме нуждата делата ни да бъдат припознати и надграждани от юношески водачи и покровители. Вярвам, че посредством това образование, ние даваме изключителна опция на младежите по-късно те да вземат участие интензивно във образуването на съответни политики и действия в поддръжка на потребностите на хората с диабет “, сподели ръководителят на „ Българска асоциация Диабет “ Майя Викторова, която е и член на Борда на IDF Europe.



IDF Europe Youth Leadership Camp започва през 2011 година и има за цел да подкрепя развиването на ново потомство юношески покровители и да сътвори мощна общоевропейска мрежа от работещи по въпросите на диабета хора. По време на пандемията от COVID-19 е създадена различна онлайн стратегия за образование – Лаборатория за младежко водачество (Youth Leadership Lab - YLL). По този метод е обезпечено пространство за взаимно творчество и взаимоотношение за млади покровители.



Целите на програмата са в три посоки: да предложи пространство за нови диабетни покровители и водачи, за контакти, продан на познания, хрумвания и опит и основаване на мощни и трайни връзки; да обезпечи висококачествено образование, което ще въодушеви младите водачи да станат водещи национални и паневропейски бранители по тематиките за диабета; да подтикне взаимно основаване на планове и/или акции.

По данни на Международната диабетна федерация в международен мащаб хората с диабет са към 463 млн., като се чака броят им да нарасне до 578 млн. до 2030 година В България диабетиците са над 500 000, като 40% даже не знаят, че страдат от болестта.

Българска асоциация Диабет “

„ Българска асоциация Диабет “ (БАД) е единствената национално показана асоциация на хората с диабет в България. Основана е през 1990 година от видни български ендокринолози, лекари и пациенти като съдружие с идеална цел с задача отбрана на ползите на към този момент над 500 000 хора с диабет в България и обезпечаване на модерни форми на медицински грижи и лекуване и подкрепяне на членовете и за деен живот и личностна реализация. Ръководството на БАД работи в тясно съдействие с доста други български и интернационалните пациентски и публични организации. От 2011 година асоциацията е постоянен член на Международната диабетна федерация.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР