От 9 до 15 септември в страната се провежда традиционната Седмица

От 9 до 15 септември в страната се провежда традиционната Седмица ...

Пожарникари провеждат седмица на безопасност в Русенско.

От 9 до 15 септември в страната се провежда традиционната Седмица на пожарната безопасност.
В Русе проявите започват с Ден на отворените врати на 10 септември за ученици и граждани и обсъждане на теми по пожарната безопасност. В четвъртък, 12 ще се почетат загиналите при изпълнение на служебния си дълг огнеборци. На 14 септември българските пожарникари и спасители ще отбележат своя професионален празник. Това съобщи началникът на ОУ „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Русе комисар Димитър Павлов
На 16 септември, в първия учебен ден, от 11 часа пл. „Княз Александър Батенберг” в Русе ще има демонстрация и атрактивно представяне на пожарна и спасителна техника, оборудване и защитни средства.
Тревожна е статистиката с увеличения двойно брой (600) пожари с треви и храсти през лятото спрямо 2018 г. Нарушителите се установяват много трудно, като от началото на годината са санкционирани само трима души.
Доброволното противопожарно формирование в Русе съществува само по документи. Част от хората били заминали за чужбина, а други забравили, че са част от него. Наложило се набирането на нови доброволци, които вече преминават необходимото обучение.
Все пак по време на произшествия пожарникарите срещат подкрепа от местните хора, помагат им и доброволци от сформираните по общини отряди, допълни комисар Павлов.

Източник: actualno.com