От 9 до 12 септeмври в Русе се провежда третото

...
От 9 до 12 септeмври в Русе се провежда третото
Коментари Харесай

Художници творят 3d приказен свят в Русе

От 9 до 12 септeмври в Русе се организира третото издание на 3D STREET ART. То се провежда от Община Русе и Фондация „ Русе – град на свободния дух “. На площад  „ Свобода “ създателите ще основат четири триизмерни творби на тема  „ 3D баснословен свят в града “.  За първи път ще се рисува на три равнини, които оформят самобитен ъгъл на стая, пренасяща русенци и гостите на града в един приказен свят. В него ще оживеят Джак и бобеното зърно, Алиса в страната на чудесата, Аладин и един добър исполин. Това оповестиха на конференция през днешния ден, началникът на отдел „ Култура “ в Община Русе Анна Сипос, изпълнителният шеф на Фондация „ Русе – град на свободния дух “ Елена Минкова и ръководителят на плана Десислава Василева, която е специалист „ Програми и планове “ във Фондация „ Русе – град на свободния дух “.
В третото издание на 3D STREET ART вземат участие художници от креативна група GiArtCrew в България и художникът от Босна и Херцеговина Керим Мусанович.
GiArtCrew е художествена група, която твори в областта на триизмерното улично изкуство, оптичната заблуда, стенописите и стрийт арт. Групата е образувана през 2014 година в гр. Велико Търново, а в екипа й са Невена Лефтерова, Евгения Лефтерова и Нина Ковачева.
Художничките от Giartcrew, работят в областта на портретна живопис и стенна живопис – тромп-льой, 3D улично изкуство, театрални декори и стрийт арт. Те вземат участие в голям брой интернационалните изложения, пленери и фестивали за улично изкуство в България, Сърбия, Франция, Холандия, Германия, Италия и други От 2018 година са членове са на търновското посланичество на Съюза на Българските Художници (СБХ).
Награждаването на художниците е на 12 септември от 18 часа, а преди този момент те ще проведат уъркшоп с русенски възпитаници. Децата ще имат опция да се срещнат с най-новите трендове в техниките на изобразителното изкуство, свързани с триизмерните облици.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР