От 9 до 12 април президентът Румен Радев ще бъде

...
От 9 до 12 април президентът Румен Радев ще бъде
Коментари Харесай

Румен Радев ще е на работно посещение в Ливан и Катар



От 9 до 12 април президентът Румен Радев ще бъде на публични визити в Ливанската Република и в Държавата Катар. Това оповестиха от прессекретариата на президента.

На 9 и 10 април българският държавен глава ще бъде в Бейрут по покана на своя ливански сътрудник Мишел Аун. Възможностите за увеличение на стокообмена сред България и Ливан, задълбочаване на съдействието сред двете страни в региона на инфраструктурата, енергетиката, земеделието, образованието, туризма, както и оправянето с миграционния напън ще бъдат измежду тематиките на диалозите по време на визитата.

На 9 април Румен Радев и брачната половинка му Десислава Радева ще бъдат посрещнати с публична гала в президентския замък. Президентите Радев и Аун ще проведат среща „ на четири очи “, след което ще се състоят пленарни диалози сред водените от тях делегации. Двамата президенти ще дадат взаимна конференция.

В Бейрут президентът Румен Радев ще открие Ливанско-български бизнес конгрес. Президентът ще се срещне и с българи, които живеят в Ливан, и с ливански жители, които са учили у нас. Предвидени са срещи с министър-председателя на Ливанската република Саад Харири и с ръководителя на Ливанския парламент Набих Берри.

На 10 април, в Бейрут, президентът ще сервира венец пред Мемориала на мъчениците, където ливанската общност уважава своите герои от битките за самостоятелност.

По покана на Н.В. емира на Държавата Катар Шейх Тамим бин Хамад Ал-Тани от 10 до 12 април българският президент Румен Радев ще бъде на публично посещаване в Държавата Катар.

Сред тематиките на диалозите в Доха ще са взаимни планове във високотехнологични браншове, задълбочаване на партньорството сред България и Катар в областта на енергетиката, нововъведенията, инфраструктурата, земеделието, увеличение на вложенията в български индустриални зони.

На 11 април президентът Румен Радев ще бъде посрещнат в Доха с публична гала от емира Шейх Тамим бин Хамад Ал-Тани. Предвидени са среща „ на четири очи “, както диалози сред двете публични делегации.

Президентът Радев ще открие Катарско-български бизнес конгрес и ще се срещне с представители на българската общественост в Катар.

Държавният глава ще беседва с министър-председателя и министър на вътрешните работи на Държавата Катар шейх Абдулла бин Насер бин Халифа Ал Тани. В рамките на визитата президентът Радев ще се запознае с активността на фондация „ Катар “ за обучение, просвета и публично развиване. В Доха президентът ще посети и централата на организацията Форум на страните-износителки на газ.

Водената от президента делегация в Ливанската република и в Държавата Катар включва представители на изпълнителната власт, на висши образователни заведения, както и представители на десетки български компании от отбранителната промишленост, нововъведенията, строителството, биотехнологиите, земеделието и производството на храни.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР