От 9 ч. до 12 ч., и на 26 май

...
От 9 ч. до 12 ч., и на 26 май
Коментари Харесай

Без камиони по магистралите до обяд

От 9 ч. до 12 ч., и на 26 май /неделя/ от 12 ч. до 20 ч., се стопира придвижването на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища. Целта е повишение сигурността на придвижване. За облекчение на трафика в секторите с ремонт на автомагистралите „ Тракия " и „ Хемус " има две ленти за Бургас или Варна и една за София. Агенция „ Пътна инфраструктура " моли водачите да карат рационално и със съобразена скорост, да съблюдават разпоредбите за придвижване и да не употребяват спешните ленти. Eмоционалното шофиране не подсигурява по-кратко пътешестване, само че заплашва живота и здравето на всички останали, които съблюдават разпоредбите.

В секторите с ремонт на Автомагистрала „ Хемус ", в региона на виадуктите при 19-ти км /виадукт „ Потоп " /, при 36-ти и 37-ми км /виадукт „ Коренишки дол " / и при 51-ви километър, до 10 ч. в събота - 25 май, ще има две ленти за Варна и една за София. От 10 ч. в събота - 25 май, до 10 ч. в понеделник - 27 май, когато доста хора ще пътуват към столицата, в същите сектори ще има две ленти за София и една Варна.

В пиковите часове при натоварен трафик е допустимо по-бавно предвижване в секторите с ремонт на Автомагистрала „ Хемус " и заради това водачите е належащо да плануват повече време за пътешестване и да не подхващат рискови изпреварвания. Обновяването на виадуктите и на тръбата за София на тунел „ Витиня ", изграждани преди повече от 30 години, е неотложно и би трябвало да бъде направено, с цел да се пътува по-късно по-удобно и безвредно.

На Автомагистрала „ Тракия " се ремонтира платното за Бургас на виадуктите - при 13-ти, 15-ти и 20-ти километър. За облекчение на трафика в секторите с ремонт до 10 ч. в събота - 25 май, ще има две ленти за Бургас и една за София. От 10 ч. в събота - 25 май, до 10 ч. в понеделник - 27 май, в същите прави ще има по две ленти за София и една Бургас. На обектите се работи извънредно интензивно, с цел да може ремонтните действия на Автомагистрала „ Тракия " да приключат преди началото на дейния туристически сезон.

Алтернативен маршрут на Автомагистрала „ Тракия " в посока Бургас е Подбалканският път I-6, а на Автомагистрала „ Хемус " в посока Монтана и Видин - проходът „ Петрохан " и Искърското дефиле.

За облекчение на трафика през Владая и повишение на пътната сигурност на 26 май ще има две ленти за влизащите в София по път I-1 (Е-79). По този метод идващите в столицата водачи ще могат да пътуват по-удобно и безвредно. Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е Автомагистрала „ Струма ".

Движението на моторните транспортни средства над 12 т се лимитира по най-натоварените пътни посоки въз основа на взаимна заповед на АПИ, Групово дело „ Национална полиция " и ИА „ Автомобилна администрация ". Предвижда се прекъсване на придвижването на 24 май /петък/ - от 9 ч. до 12 ч., и на 26 май /неделя/ от 12 ч. до 20 ч., по следните сектори:
• автомагистралите;
• път I-1 с. Ребърково - Ботевград, като придвижването се пренасочва по път II-16 Ребърково - Своге - Софийски околоврестън път в посока София;
• път I-1 - от Благоевград до Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата " ;
• път I-4 п. в. „ Коритна " - Велико Търново - Шумен;
• път I-5 Русе - Велико Търново;
• път I-8 Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Калотина " - София;
• път I-9 Варна - Бургас;
• път II-18 Околовръстен път на град София;
• път II-99 Бургас - Царево.
Забраната не важи за МПС, пренасящи бързоразвалящи се хранителни артикули и товари на температурен режим, живи животни и рискови товари (ADR).

Карта с краткотрайната организация на придвижването на МПС над 12 т по секторите от републиканската пътна мрежа в почивние дни към 24 май 2019 година в приложения линк - http://www.api.bg/index.php/bg/karti/vremenna-organizaciya-po-uchastci-ot-rpm-za-mps-nad-12-t-za-pochivnite-dni-okolo-24-maj/

Всички жители и транспортни компании могат да получават информация за настоящата пътна конюнктура от интернет страницата на АПИ - www.api.bg, и когато и да е от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В организацията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за положението на републиканските пътища.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР