От 9,30 часа на 28 март майки на малки деца

...
От 9,30 часа на 28 март майки на малки деца
Коментари Харесай

Майки протестират заради недостига на места в ясли и градини

От 9,30 часа на 28 март майки на дребни деца от „ Триадица” и „ Манастирски ливади” ще стачкуват пред Столична община на ул. " Московска " 33. Недоволството им е против дребното места в детските градини и тази година.
" Входирахме подписка с над 550 участници и чакаме някаква смяна. Протестът ще бъде и против концепцията за унищожаване на спалните пространства в градините,както и против броя деца над норматива в група. Има още много проблеми и за поредна година можем да ги изразим ", считат уредниците на митинга.
Очаква се да участват родители от всички региони, недоволни от разпоредбите за банкет, които и тази година оставиха 5000 деца отвън яслите и градините.
Междувременно заместник-кмета по обучение в София Тодор Чобанов съобщи в изявление за Българска национална телевизия, че " дефицит има единствено в яслената възраст, в градинската - от 3 години нагоре, няма дефицит. "
" Правим всичко допустимо за превъзмогването на този дефицит. Ще продължим да строим, само че би трябвало да се сме наясно, че 100% банкет няма на никое място по света, това е една химера. Очакваме сред 3000-4000 деца да не получат места по тази услуга. Децата ще получават нужната грижа, личният състав е разчетен за по-голям брой деца ", разяснява зам.-кметът.
Той изрично опроверга информацията за обособените спални пространства в детските градини. " Те ще са отделени от игралните и занималните. Това са подправени вести. Няма модел за споразумяване в градините и яслите ", съобщи Чобанов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР