От 9.00 часа местно време в района около централната жп

...
От 9.00 часа местно време в района около централната жп
Коментари Харесай

Евакуация в Берлин на 20 април заради бомба

От 9.00 часа локално време в региона към централната жп гара в немската столица ще бъде извършена евакуация, поради неутрализиране на неексплодирала бомба от Втората международна война, оповестиха от Министерство на външните работи.

Засегнат ще бъде регионът в радиус от 800 метра от местоположението на бомбата. Това са улиците Шосещрасе, Инвалиденщрасе, Хайдещрасе и Фенщрасе ( Chausseestraße, Invalidenstraße, Heidestraße und Fennstraße), както и намиращите се на тях здания.

Ще бъдат евакуирани и постройките в северозападната част на болница „ Шарите “ от улица Инвалиденщрасе до Берлинския музей по здравна история.

По всяка възможност централната жп гара също ще бъде евакуирана. По време на обезвреждането може да се стигне до нарушение на придвижването на влаковете и автомобилният трафик по северно-южния тунел, както и на въздушното придвижване на летище Тегел.

Всички линии на берлинското метро ще се движат по разписание, като само линия 55 ще бъде спряна след 09.00 ч. на 20 април т.г. Възможно е да има нарушение на придвижването и на автобусния публичен превоз.

Българското посолство в Берлин осведоми, че при положение на нужда, на жителите ще бъде обезпечен заслон от страна на локалните управляващи.

За контакт с посолството на Република България в Берлин: Адрес: Mauerstrasse 11, 10117 Berlin Тел.: +49 30 201 0922; Е-mail: [email protected].
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР