От 8 сутринта до 8 вечерта всеки ден перничани ще

...
От 8 сутринта до 8 вечерта всеки ден перничани ще
Коментари Харесай

Кметът: Перник е изправен пред голяма криза

От 8 сутринта до 8 вечерта всеки ден перничани ще остават без вода по силата на график, който беше координиран сред кмета Станислав Владимиров и управата на локалното ВиК.

„ Ние сме на прикрит воден режим от няколко месеца, без да е разгласен публично от управляващите. Във високите квартали на Перник няма задоволително налягане. Изправени сме пред огромна рецесия. Язовир „ Студена ” сега е в доста сериозен най-малко ", съобщи кметът Владимиров пред Нова телевизия.

„ Ситуацията е подценена от управлението на ВиК. Индикациите за относително суха година са от началото на 2019 година Въпреки, че равнищата са били извънредно ниски и в дъждовния интервал не е доближат размер, който може да ни подсигурява някаква сигурност, не са подхванати никакви ограничения от ВиК сдружението. Разходът на вода и отток е бил една константна големина от близо 2 300 000 000, макар всички индикации и прогнози. За страдание подценяването на обстановката и недоброто ръководство ни изправи пред тази рецесия ”, счита той.

„ Не желая да върша квалификации на ръководството на ВиК сдружението. Но това минимум е безхаберие и недобро ръководство на повереното им сдружение. Аз съм задавал въпрос в Народното събрание преди 2 месеца по тази тематика. Тогава размерът на водата беше достигнал до 10 млн. кубика и това беше първата алена лампа, която светна. Насочването ми на министерството към този проблем беше подценено ”, изясни Владимиров.

„ Благодаря на Борисов, че се ангажира с този голям проблем. На мен връзката ми с премиера е по-добра, в сравнение с с шефа на ВиК сдружението. Върнах първото мнение за воден режим, тъй като нямаше никаква естествена аргументация – какви ще са вредите, какъв ще бъде разходът на водата, какви ще бъдат икономиите и какво би трябвало да чакат перничани. Затова го върнах - с цел да даде по-голяма информация, която да бъде показана на обществеността, да бъдат събрани институциите, всеки да се запознае и да знае какви опасности при избраните разновидности на воден режим ще има. Второ писмо от сдружението нямаме. Всеки изгубен ден, в който не се взимат ограничения, може да докара до по-голяма рецесия. Ще известявам Борисов за всяка стъпка. Засега от сдружението положителни стъпки не виждам. Със сигурност някой би трябвало да поеме отговорност. Такава сигурно ще се търси ”, съобщи още кметът на града.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР