От 8 до 20 юли на военен полигон Ново село

...
От 8 до 20 юли на военен полигон Ново село
Коментари Харесай

На военен полигон „Ново село“ започна натовското учение „Platinum lion 19“

От 8 до 20 юли на боен полигон „ Ново село ” се организира следващото взаимно военно обучение на НАТО „ Platinum lion 19 “ с присъединяване на над 600 военнослужещи от България, Съединени американски щати, Грузия, Молдова, Румъния, Сърбия и Албания.
В взаимната образователна подготовка вземат участие механизиран и танков взвод от Сухопътните войски на Съединени американски щати, един взвод от Морската пехота на Съединени американски щати, механизиран взвод и взвод морска пехота от Румъния, пехотен и минохвъргачен взвод от Молдова, механизран взвод от Грузия, механизирам взвод от Водоснабдителна система на Сърбия и един пехотен взвод от Албания.
От българска страна присъединяване ще вземат една механизирана рота и минохвъргачен взвод от Единния център за начална подготовка, танков взвод от Центъра за подготовка на експерти, взвод на Военна полиция, военно формирование 52590 – Ямбол, средства за непосредствена авиационна поддръжка от състава на Военновъздушните сили на БА и осигуряващи формирования от Сухопътните войски и Съвместното командване на НАТО.
По време на учението ще се отработват задания по водене на отбранителни бойни дейности, нахлуване, огнево поразяване на цели, блокиране и пречистване на обитаем пункт, наблюдаване и ескортиране, предислоциране на сили с въздушен превоз (вертолети), оказване на здравна помощ на потърпевши.
„ Platinum lion 19 “ е годишно многонационално обучение, което се организира в региона на Черно море като част от взаимната стратегия на американското командване за Европа. То има за цел да покаже опциите на съдружниците и сътрудниците в НАТО за трайно съдействие и групова сигурност в Черноморския район. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР