От 8 до 16 април 2020 г. индивидуални пакети с

...
От 8 до 16 април 2020 г. индивидуални пакети с
Коментари Харесай

Над 1000 столичани ще получат храна от БЧК

От 8 до 16 април 2020 година самостоятелни пакети с 16 хранителни артикули от първа нужда ще получат 1098 уязвими поданици на столицата, в допълнение включени в описите, направени от Агенцията за обществено подкрепяне, оповестиха от БЧК.
Служители и доброволци на БЧК и представители на районните кметства в София ще дават питателните пакети до домовете на всеки един от правоимащите, получаващи топъл обяд от общините.
За възрастни хора над 65 години, живеещи сами и без близки, които да се грижат за тях, включени в описите на АСП, раздаването ще се прави също до домовете на всеки един посредством чиновници и доброволци на Столичната организация на БЧК.
Разнасянето на пакетите ще започва на 08.04.20 година в 9.00 часа от трите краткотрайни раздавателни пункта на БЧК: ж. к. " Младост " 1, бл. 506, офис на БЧК; ж. к. " Люлин " 7, бл. 711, вх. Б,офис на БЧК; и на Сточна гара - бул. " Данаил Николаев " №8, бл.3.
Индивидуалните пакети са със приблизително тегло до 30 кг и съдържат артикули като брашно, олио, ориз, консерви и други Те са обезпечени по Оперативната стратегия за храни, финансирана от Фонда за европейско подкрепяне на най-нуждаещите се лица. Кампанията по обезпечаването и даването на пакетите се осъществя в партньорство сред Агенцията за обществено подкрепяне и Българския Червен кръст.
В помощ на доброволците в раздаването ще се включат зам.-министрите на труда и обществената политика Зорница Русинова (от пункта на БЧК в " Младост " ) и Адриана Стоименова (от пункта на БЧК в " Люлин " ), както и депутатите от Парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова (от пункта на БЧК на Сточна гара) и Димитър Главчев (от пункта на БЧК в " Младост " ).
По време на актуалното в допълнение разпределяне ще бъдат предоставени и осведомителни материали с рекомендации и инструкции за предотвратяване от заразяване с ковид.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР