От 8 до 12 юни 2020 г. в националните морски

...
От 8 до 12 юни 2020 г. в националните морски
Коментари Харесай

Започва тактическото учение Черно море 2020

 От 8 до 12 юни 2020 година в националните морски пространства на Република България ще се организира годишното тактическо обучение на Флотилия бойни и спомагателни кораби " ЧЕРНО МОРЕ 2020 ".

Целта е рационализиране на добитите от Командването и Щаба на флотилията и подчинените й формирования качества за обмисляне и осъществяване на тактически дейности в границите на присъединяване им в интервенция по морска сигурност на Военноморските сили на Република България.

Учението ще протече в 4 стадия, като в него ще вземат  присъединяване над 20 бойни и спомагателни кораба, бойни самолети от Военновъздушни сили и хеликоптери от състава на Военноморски сили.

По време на учението ще бъдат отработени следните задания:

Усъвършенстване на организацията по обмисляне и ръководство на дейностите на силите при присъединяване в интервенция по морска сигурност;

Отработване функционалната организация за водене на бойни дейности на оперативно съединяване, в сходство с доктрината за морски операции;

Усъвършенстване на взаимоотношението сред военноморския и военновъздушния компонент;        

Командир на оперативното съединяване е командирът на Флотилия бойни и спомагателни кораби флотилен адмирал Велко Велков, а шеф на учението е заместник-командира на флотилията капитан I сан Ваньо Мусински.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР