От 7 октомври ще бъде възстановено движението на четири пътнически

...
От 7 октомври ще бъде възстановено движението на четири пътнически
Коментари Харесай

Възстановят движението на влаковете Шумен - Варна

От 7 октомври ще бъде възобновено придвижването на четири пътнически влака, които пътуват по направлението Шумен - Варна - Шумен и Шумен - Каспичан - Шумен. Това оповестиха от пресцентъра на БДЖ . Промените в придвижването на тези композиции бяха свързани с нуждата от обезпечаване на задоволителен брой локомотиви за обслужване на влаковете заради съществуващия сега непрекъснат дефицит на тягов преносим състав.

С цел да се освободи задоволителен запас за обслужване на главните бързи влакове, които пътуват по дългите дестинации, БДЖ вкара промени в придвижването на няколко пътнически влака, които се употребяват от малко пасажери.

На 6-и октомври се възвръща придвижването на пътническия трен № 20164 от Варна за Шумен, който отпътува от гара Варна в 16.45 часа и идва в Шумен в 18.53 часа.
Пътническите влакове, които ще пътуват още веднъж от 7-ми октомври, са следните:

- Пътническият трен № 20163 от Шумен за Варна, който отпътува от гара Шумен в 07.07 часа и идва в Варна в 09.15 часа;
- Крайградският пътнически трен № 20277 от Шумен за Каспичан, който потегля от гара Шумен в 05.45 часа и идва в Каспичан в 06.12 часа;
- Крайградският пътнически трен № 20278 от Каспичан за Шумен, който отпътува от гара Каспичан в 06.32 часа и идва в Шумен в 07.00 часа.
Поради нужда от обезпечаване на локомотиви в северозападния район на страната, пътническите влакове в сектора Брусарци-Лом-Брусарци ще се обслужват от рейсове в делничните дни през интервала от 7 до 20 октомври. В съботните и неделните дни влаковете ще пътуват по постоянния си график.
Разписанието на рейсовете е качено в електронния справочник на формалната интернет страница на БДЖ (www.bdz.bg), както и е публикувано в гарите и спирките по маршрута на влаковете.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР