От 7-ми до 9-ти юни, летище “Лесново” ще бъде домакин

...
От 7-ми до 9-ти юни, летище “Лесново” ще бъде домакин
Коментари Харесай

TRUCK EXPO 2018 – технологиите, които променят тежката автомобилна индустрия

От 7-ми до 9-ти юни, летище “Лесново” ще бъде хазаин на интернационалното ревю за тежкотоварни коли TRUCK EXPO 2018, проведено от Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България (ААП). В рамките на самодейността всеки може да види и тества до каква степен са стигнали международните автомобилни производители в потреблението на новаторски технологии и какво можем да чакаме от тях в бъдеще.



А технологиите се трансформират непрестанно, което промени огромна част от бизнес сегментите, като тежката автомобилна промишленост не прави изключение. По време на ревюто уредниците ще наблегнат на три съществени области на софтуерно развиване, които трансформираха визиите за превоза подобен, какъвто го познаваме.

Горивната успеваемост пести пари

Електрическите камиони и самостоятелните транспортни средства минаха от сферата на научната фантастика към действителността. Но бензиновите и дизеловите мотори напълно не са подготвени да правят отстъпка. Напротив, инженерните екипи на автомобилните колоси впрегнаха технологиите и нововъведенията в идващото потомство елементи и нови трансмисии, основани да извършват тежките условия към един товарен автомобил. Например Volkswagen създаде особено за новия си Crafter 2.0 л TDI-двигател " EA 288 Nutz ", който се предлага с три разнообразни мощности: 102 кс, 140 кс или като BiTurbo-TDI със 177 кс. Това го прави ефикасен както за къси дистанции, по този начин и за дълги пътувания. Двигателите са Евро 6 и разполагат серийно със Старт-стоп система, което понижава разхода на гориво с към 15%. На ревюто от 7-ми до 9-ти юни на летище Лесново ще забележим Volkswagen Crafter 35 Kasten дълга база 2.0 TDI, чийто междинен смесен разход е едвам 8,9 л/100 км, т.е. този автомобил може да измине 842 км с едно зареждане на резервоара. Конструктивно моторът му е вграден напречно под надолнище с към 8 градуса напред и заема по-малка техническа дължина, с цел да отвори повече пространство за лидера и товара. С предно задвижване VW Crafter може да предложи товарен размер до 18,4 м3 при 3,0 до 4,0 т възможно общо тегло и повишен до 270° ъгъл на отваряне на задните порти за елементарно товарене.

Разширяване на системите за сигурност и удобства при шофиране

Безопасността и сигурността при шофиране от дълго време не е въпрос единствено на умения и кондиция на лидера, нито на слагането на колан в междуградския рейс. Професионалните транспорти на пасажери и товари сега провокират същинска гражданска война на системите за сигурност, които производителите внедряват в камиони, пикапи и рейсове. На TRUCK EXPO ще бъдат показани още по-високо равнище на системи за дейна сигурност. Да разгледаме пикапът на ISUZU D-MAX, при който функционалността Hill Start Assist (HSA) се задейства автоматизирано по надолнище, с цел да му попречи „ да се търкаля “, когато потегля от спряло състояние. Hill Descent Control (HDC) пък разрешава гладко втурване при безспорен надзор на скоростта. Това, дружно с антиблокиращата спирачна система, електронното систематизиране на спирачното изпитание, спирачния помощник и ограничителите на натоварването вършат ръководството на автомобила удобно и несъмнено. Не инцидентно този пикап е избран за Многофункционален автомобил на 2018 година Марката ще покаже на ревюто още 9,5-метровия градски рейс ISUZU CITIBUS и туристическия TURQUOISE, както и товарният NPR 75 - бордова каросерия с брезент и шаси-кабината NLR 85.

Телематични и GPS системи за надзор и ръководство на автопарка

Транспортните компании употребяват GPS системи за следене на местоположението на своите камиони от години. Това, което се промени, е броят на новите услуги и функционалностите, които телематичните системи към този момент оферират. Освен да виждат къде се намира камиона, мениджърите по ръководство на флота към този момент могат да дефинират географски зони и да алармират, когато камионът доближава до местоназначението си (или се е отклонил значително от маршрута си), да усъвършенстват маршрутите с данни за трафика в действително време, да наблюдават автоматизирано часовете шофиране, да наблюдават скоростта, внезапните прекъсвания или ускоряване, несъразмерната работа на луфт и други условия, които ще понижат потреблението на гориво, ще спестят разноски и ще подобрят сигурността. Scania е емблематична със системите, които предлага. Марката ще показа на TRUCK EXPO персонализирани решения, които обезпечават работа без престои и покачват продуктивността. МAN ще покаже самосвала си TGS 41.420 8x4 BB, както и Euro 6c камионите си, серийно оборудвани с телематична GPS система с безвъзмезден достъп RIO Essentials - отворена, необвързваща с производителя и основана на облачните услуги RIO платформа за услуги и сервиз. Лекотоварният Volkswagen Crafter пръв в сегмента си предлага интегриран интерфейс за флийт-мениджмънт като подготовка за телематика, което прави допустимо комбинирането с всички настоящо предлагани на пазара телематични решения.

Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР