От 7 до 31 октомври 2019 г. животновъдите, които са

...
От 7 до 31 октомври 2019 г. животновъдите, които са
Коментари Харесай

До 31 октомври 2019 г. фермерите доказват реализираното мляко и животни

От 7 до 31 октомври 2019 година животновъдите, които са кандидатствали по схемите за обвързана поддръжка за Кампания 2019 година, би трябвало да потвърдят реализацията на млякото и млечните артикули, които са произвели. В същия интервал фермерите потвърждават и осъществените на пазара животни, оповестяват от Държавна фирма "Земеделие ". За задачата се подават документи по пример в регионалните дирекции на фонда.

Реализацията на млякото и млечните артикули се потвърждава за интервала 1 октомври 2018г. - 30 сптември 2019 година Документи се подават по четири схеми, чиито условия са написани в член 27в, алинея 1 от Наредба нр. 3 от 2015 година

Реализираните на пазара животни се потвърждават по три схеми - Схема за обвързано подкрепяне за месодайни крави и/или юници - СМКЮ, Схема за обвързано подкрепяне за месодайни крави под селекционен надзор - ЕЖСК (месо), Схемата за обвързано подкрепяне за овце-майки и/или кози-майки под селекционен надзор - ДПЖСК (с реализация на месо или комбинирана реализация). В взаимозависимост от това къде са осъществени животните - в България или отвън страната, се попълнят разнообразни типови мостри.

Попълненият списък по пример се подава на книжен и електронен притежател. Стопаните би трябвало да дават и заверени копия на документите, доказващи реализацията на продукцията си. Те следва да бъдат издадени от съответния аграрни производител или от изкупвача на продукцията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР