Oт 6-ти юли до 7-ми септември от 19.30 часа, всяка

...
Oт 6-ти юли до 7-ми септември от 19.30 часа, всяка
Коментари Харесай

Добринишко лято отново събира фолклорни състави от България и чужбина

Oт 6-ти юли до 7-ми септември от 19.30 часа, всяка съботна вечер, сцената на площада в Добринище ще прелива от прелестни песни и танци.
Това лято празниците включват 10 концерта на ансамбли от разнообразни фолклорни области на България и чужбина, които ще показват своите стратегии за жителите и гостите на града.

Идеята породи преди осем години и към този момент се трансформира в традиция. „ Добринишко лято “ се провежда под патронажа на кмета на община Банско - Георги Икономов и със съдействието на кметство Добринище и НЧ „ Димитър Благоев - 1925 “. Проявите са без възрастови ограничавания и дават опция за изява на всички обичащи фолклора.
Откриването е на 6 юли 2019г., събота, от 19.30 часа, с надарените осъществявания на МФГ „ ДЕСИЛИЦА “ и гост-изпълнител.
„ ДЕСИЛИЦА “, с началник Костадин Галчев, ще показа своя юбилеен концерт - „ 30 години с ария в сърцето “. Групата съхранява традицията на българската фолклорна ария и нейната уникалност към този момент дълги години и я предава на млади почитатели.

От общината канят всички да се повеселят дружно – всяка съботна вечер от 19:30 часа на площада в Добринище, " където хоро ще се вие, извива... "
" Елате и вие, млади и остарели, на хорото да се хванем! Дружно да се веселим! Българското да съхраним! ", приканват уредниците.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР