От 6 март (петък) до 11 март (сряда), включително, грипна

...
От 6 март (петък) до 11 март (сряда), включително, грипна
Коментари Харесай

Грипна епидемия е обявена на територията на цялата страна за периода от 6 до 11 март, включително

От 6 март (петък) до 11 март (сряда), в това число, грипна зараза е оповестена на територията на цялата страна.

Това гласи подписана от министъра на опазването на здравето през днешния ден заповед. Със заповедта се преустановят образователните занятия в учебните заведения, детските и женските медицински съвещания, профилактичните прегледи и имунизации, както и провеждането на планови интервенции и свижданията във всички лечебни заведения. Препоръчва се да бъдат прекратени както образователните занятия в университетите, по този начин и всеобщите мероприятия, включително спортни и културни.

В битката с грипа най-хубава е изолацията

Препоръчва се детските градини да останат отворени при наложително условие за медицински обзор на входа, както и при засилени ограничения за разчистване и стерилизация в пространствата. По преценка на родителите и фамилиите децата може да не посещават детска градина в интервала до 11 март.

В 10 области е оповестена грипна почивка

На районните здравни инспекции е предоставено да уведомят регионалните шефове, кметовете на общини и лечебните заведения в съответната административна област за въведените противоепидемични ограничения. За основаването на нужната организация по прекратяване на образователните занятия би трябвало да бъдат известени и районните ръководства на образованието.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР