От 6 април 2020 г. започва работа новоразкритата вирусологична лаборатория

...
От 6 април 2020 г. започва работа новоразкритата вирусологична лаборатория
Коментари Харесай

Нова вирусологична лаборатория за изследване на коронавирус отварят в Плевен

От 6 април 2020 година стартира работа новоразкритата вирусологична лаборатория за определяне на COVID-19. Инвестирайки огромен размер лични средства, Медицински университет - Плевен приключи изцяло цялостното създаване и съоръжение на новата вирусологична лаборатория за проучване на ковид към Научноизследователския Институт, основана във Втора клинична база. Това оповестиха от пресцентъра на висшето образователно заведение.
Наличието на лабораторията за проучване на COVID-19 в град Плевен е от основна значимост и значение за справяне с епидемиологичната конюнктура и излизане от изключителното състояние в страната. Предстои снабдяването с консумативи за осъществяване на PCR тестванията за пускане на диагностичния развой. Апаратът за PCR диагностика е разполагаем и в подготвеност за работа. Научните екипи са минали обучителен курс във ВМА-София и са снабдени с нужните защитни дрехи за пускане на диагностичните проучвания.
От 17.00 часа на 5 април 2020 година във Втора клинична база на ул. „ Генерал Владимир Вазов “ 1, пред централния вход, ще се проведат брифинг и проява на новоразкритата вирусологична лаборатория за проучване на ковид.
Всички вести за ковид следете ТУК.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР