От 6 април 2019 в 02:00 часа (LMT) всички редовни

...
От 6 април 2019 в 02:00 часа (LMT) всички редовни
Коментари Харесай

Летище Ататюрк затваря за редовни полети на 6 април

От 6 април 2019 в 02:00 часа (LMT) всички постоянни полети на Летище Ататюрк се приключват . Те ще бъдат изпълнявани от новото Летище Истанбул, оповестиха от Turkish Airlines.

От 6 април всички планувани полетни интервенции на турския транспортьор ще се правят от Летище Истанбул .

Припомняме, новото Летище Истанбул се намира в европейската част на Турция и е доста по-близо до нашата граница от останалите две. Самолетите ще се издигат и снишават над българското въздушно пространство. Очаква се страната ни да се трансформира в стратегически разпределителен център от Близкия изток към Европа .

" Въвеждането на новото турско летище е една извънредно сериозна смяна за нашите процедури, въздушно пространство и всичко, което е обвързвано с обслужването на новото летище ", съобщи Георги Пеев, шеф на Ръководство въздушно придвижване (РВД).

Въздушният трафик над България се чака да се усили с 20% . Очаква се да има увеличение на приходите от директни такси. В момента над територията ни всекидневно минават 3200 полета, а с стартирането на новото турско летище те ще се усилят с над 600.

При откриването на летище Истанбул турският президент Реджеп Ердоган разяснява, че планът е на стойност 10,5 милиарда евро. Очакванията са аеропортът да трансформира Истанбул в световен туристически хъб, свързващ Европа, Азия и Африка и ще трансформира турската самолетна компания в авиационен колос.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР