От 57 години естрадната легенда Лили Иванова се изявява на

...
От 57 години естрадната легенда Лили Иванова се изявява на
Коментари Харесай

Лили Иванова направи шокиращо признание за образованието си!

От 57 години естрадната легенда Лили Иванова се изявява на родните и интернационалните подиуми, само че макар тлъстата си музикална биография изрично отхвърля да образова млади гении. Причината е много прозаична — естрадната ветеранка не познава нотите. Затова изпълнителката на „ Ветрове” е измежду малцината родни звезди, които нямат свои възпитаници, написа в. "Уикенд ".

Преди време Лили отказала предлагането да води собствен майсторски клас и да съобщи опита си на млади музикални гении, защото имала проблем със солфежа. Естрадната прима, която развива концертна активност от далечната 1961-ва година, пеела единствено по слух и отбивала офертите да образова свои възпитаници под претекст, че няма нужното музикално обучение.

Както е известно, естрадната звезда е приключила медицински колеж във Варна през 1956 година и хал хабер си няма от профилирани термини и знаци в музиката. „ Кой ще пристигна на моите лекции?! Никой! Не мога да се занимавам с това. Аз мисля, че каквото и да направя, няма да има кой знае какъв триумф, тъй като може би няма да имам и една ученичка. Никой няма да пристигна в този клас, няма и да ме слушат. Те обичат да ги хвалят, да им дават обещание блестящо бъдеще. Аз не! Сега всички желаят за 24 часа да станат звезди. Те идват със самочувствието, че са велики. А в действителност не са! Не мога да се занимавам с бездарници!”,разкривала е повода за отхвърли си Лили.

„ Досега никой от младите артисти не се е интересувал от моята музика, от моето пеене. В тези музикални формати, които се появиха в последно време, тези артисти биха могли да извадят от старите ми песни една ария и да я модернизират. Имат тези качества и могат да я създадат шлагер, само че те не го вършат. Песните не са неприятни, само че те не стават за съревнование. Аз имам песни, които са „ семки и бонбонки”, аз по този начин ги назовавам. Те са шлагери, като „ Детелини” и „ Панаири”, да вземем за пример. Това са леки песни, с които артистът не може да покаже никакви качества. За мен е пагубно една певица първо да изпее „ Детелини”. Това е ария, която можеш да си позволиш да направиш едвам, когато си потвърдил какво можеш”, разсъждава естрадната прима.

Вечната Амбър гледала всички музикални формати по малкия екран. Виждала надарени деца, само че била гневна, че бързо вирвали носове и се взимали насериозно. Била доста впечатлена от Жана Бргендорф, само че тя доста я разочаровала с наркоманските си изцепки.

Преди 8 години Лили загуби правосъдната борба с композитора Митко Щерев, който е създател на едни от най-големите й шлагери. Певицата го съдеше за 10 000 лева за това, че я е опозорил пред цяла България, разкривайки, че е музикално необразована. Поводът бе публикация на Щерев, оповестена в клюкарското издание „ Уикенд”.

Сред разкритията на основателя на една дузина шлагери бе, че Лили не познава нотите и пее на плейбек. Певицата, която бе написала в исковата си молба, че е претърпяла болежка и премеждия поради думите му, не стъпи на нито едно от съвещанията в съда, а Маестрото бе оневинен по делото. Магистратите признаха бащата на „ Диана експрес” за почтен, че е разгласил позорни условия за звездата.

Естрадната легенда отхвърли да се яви на изпит в Музикалната академия, както предложи композиторът, с което потвърди изказванието си. Щерев искрено показа пред медиите, че е чакал певицата персонално да се яви в съда, с цел да й зададе два въпроса от учебника за пети клас, които щели да открият дали познава нотите.

„ Това, че не знае нотите, не е засегнатост, а факт — доста международни реализатори не ги знаят. Аз просто го показах в публикацията си”, съобщи създателят на музиката към кино лентата „ Адаптация”.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР