Oт 5541 лишени от свобода във всички затвори в страната,

...
Oт 5541 лишени от свобода във всички затвори в страната,
Коментари Харесай

Първокласниците в затворите тази година са близо 60 души

Oт 5541 лишени от независимост във всички затвори в страната, 825 са включени в образователната активност през 2022/2023 година, сочат данни на Министерството на правораздаването. Системата на пандизите разполага със седем междинни учебни заведения и шест филиала към тях, като образованието е от 1-ви до 12-ти клас.

Тази година първокласниците в местата за отнемане от независимост са 58, а тези в 12-ти клас – 24. Традиционно се резервира най-високият сбор на учениците в София – 211, в Поправителния дом за малолетни младежи към пандиза във Враца те са 13, осведомят още от ведомството.

Заместник-министърът на правораздаването Мария Павлова откри образователната година в местата за отнемане от независимост в Средно учебно заведение „ Аргира Жечкова “ към пандиза в Сливен. През тази образователна година там ще се образоват 52 дами, изтърпяващи наказване отнемане от независимост, разпределени в 11 паралелки.

Освен общообразователна подготовка, на лишените от независимост дами в пандиза се обезпечава опция и за професионална подготовка за шивач. Училището в Сливен има филиали в пандизите във Варна и Бургас, в които през тази година са се записали над 80 лишени от независимост мъже.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР