От 50 стотинки до над 30 лева на бройка варират

...
От 50 стотинки до над 30 лева на бройка варират
Коментари Харесай

От 50 стотинки до 40 лева за мартеница във Варна

От 50 стотинки до над 30 лв. на численост варират цените на мартениците, които точно на Баба Марта се оферират по варненските улици, сподели репортерска инспекция на Moreto.net. Най-евтини и тази година са класическите семпли гривнички за ръце от усукани червен и бял конец. Цените им стартират от 50 стотинки и доближават до 2-3 лв. съгласно модела. Най-скъпи са разновидностите за декорация на дома и тези, които се оферират като авторски уникати.

Между 5 и 10 лв. вървят моделите за стена от два пискюла с обичайни шевици, детайли от национални носии или пък такива в комбиниране с конски подкови, детелинки и калинки за шанс. Срещат се още мартенички с щъркели, с минзухари и кокичета, под формата на гъбки или къщички, аранжирани с дърво или трева от текстил и полиестер.

И на фона на по-артистичните разновидности за ценители, тази година във Варна все по този начин настоящи остават елементарните детски мартенички със значки, на които са изобразени всевъзможни животинки или герои от анимационни филми и игри.

И тази година има ексцентрични оферти, отклоняващи се от класическите Пижо и Пенда. Редом с усмихнати човечета, ангелчета, зарчета, купидончета, кученца или коминочистачи, шлагер се обрисува да бъдат мартенските метлички с Баба Яга върху тях.

На един от варненските пазари, по 35 лв. се продават великански мартеници топки за стена, направени от вълна. За по-патриотично настроените клиенти, търговци са подготвили и разновидности с багрите на националния байрак.

И до момента в който тук-там се оферират по-скъпи модели, някои от продавачите са безапелационни, че ще разчитат с национални цени да привлекат повече клиентела. Убедени са, че в случай че си проличава, че всеки подробност и всяко конче са пипнати с обич, това ще се оцени от хората.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР