От 5 ноември, четвъртък Великобритания обявява едномесечна карантина. Решението бе

...
От 5 ноември, четвъртък Великобритания обявява едномесечна карантина. Решението бе
Коментари Харесай

Великобритания влиза от 5 ноември в национална карантина за месец

От 5 ноември, четвъртък Англия афишира едномесечна карантина. Решението бе оповестено късно в събота откакто Островът мина психическата граница от 1 млн. регистрирани случая на ковид от началото на пандемията, а приблизително дневно има по към 20 000 новозаразени.

До 2 ноември се затварят магазините, питейни заведения, заведения за хранене и пъбове. Изключение ще има единствено за супермаркетите за хранителни артикули, съобщи кореспондентът на бТВ. Заведенията ще могат да оферират само храни и питиета за у дома и доставки по домовете.

Училищата и другите просветителни институции обаче остават отворени. Продължават да работят Народното събрание и съдилищата.

На хората се предлага да останат в къщи колкото е допустимо повече, само че ще им бъде разрешено да напущат домовете си за обучение, медицински прегледи и да пазарят артикули от първа нужда. Тези, за които е неотложно, ще могат да продължат да вървят на работа. Ще бъдат позволени и извършения навън за членове на едно и също домакинство.

В същото време управляващите в Северна Ирландия, Уелс и Шотландия дефинират независимо рестриктивните мерки на своята територия и те са разнообразни от тези в Англия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР