От 5 до 30 октомври 2017 г. животновъдите, които са

...
От 5 до 30 октомври 2017 г. животновъдите, които са
Коментари Харесай

От днес животновъдите доказват реализацията на млякото и млечните продукти

От 5 до 30 октомври 2017 година животновъдите, които са кандидатствали по схемите за директни заплащания Кампания 2017 година, би трябвало да потвърдят реализацията на млякото и млечните артикули, които са произвели. Документи се подават в регионалните дирекции на Държавен фонд „ Земеделие ”.

   Реализацията на млякото и млечните артикули се потвърждава за схемите по член 19, 19а, 23 и 24 от Наредба № 3 от 2015 година Схема за обвързано подкрепяне за млечни крави – (СМлК), Схема за обвързано подкрепяне за млечни крави под селекционен контрол- мляко (ЕЖСК), Схема за обвързано подкрепяне за овце-майки и/или кози-майки под селекционен надзор с направление мляко – (ДПЖСК), Схема за обвързано подкрепяне на биволи, а разпределение на новородени телета се изисква за схемите по член 20 и член 21 от Наредба № 3 от 2015 година: Схемата за обвързано подкрепяне за месодайни крави и/или юници (СМКЮ) и Схемата за обвързано подкрепяне за месодайни крави под селекционен контрол-месо (ЕЖСК). Необходимо е заявителите да дават и заверени копия на описаните документи за реализация на продукцията.

   Държавен фонд „ Земеделие “ афишира, че в осъществяване на член 27а, алинея 5 на Наредба № 3 от 17.02.2015 година, от уеб страницата на ДФЗ на адрес: http://www.dfz.bg/bg/dp-2014-2020/-2017/ или от дейните линкове по-надолу, е наличен за евакуиране и попълване пример на електронен списък на документи, доказващи реализация на създадена продукция от мляко и/или млечни артикули за интервала от 1 октомври 2016 година до 30 септември 2017 година по схемите.

   Към приложените файлове е направена и подробна директива за тяхното попълване. Попълненият списък по пример се подава на книжен и електронен притежател. В осъществяване на член 27а, алинея 8 на Наредба № 3 от 17.02.2015 година, претендентите, които по едно и също време са кандидатствали по: Схемата за обвързано подкрепяне за месодайни крави и/или юници (СМКЮ) и Схемата за обвързано подкрепяне за месодайни крави под селекционен контрол- месо (ЕЖСК) е належащо, в интервала 5 – 30 октомври 2017 година да подадат Декларация по пример в съответните отдели OПСМП на регионалните дирекции на Държавен фонд „ Земеделие ”, за систематизиране на новородените и регистрирани в интервала 01 октомври 2016 година – 30 септември 2017 година телета в стопанството.

  Разпределянето на новородените телета, които са регистрирани в стопанството на земеделските стопани се постанова единствено при по едно и също време декларирани схеми СМКЮ и ЕЖСК (месо) (чл. 27а, алинея 8 Наредба № 3 от 2015 г.). 

   За претенденти, които имат единствено една декларирана скица от следните: СМКЮ, ЕЖСК (месо) или ДПЖСК (породи за месо), не се изисква подаване на декларация по член 27а, алинея 8 от Наредба № 3 от 2015 година

   Списъци на стопаните, които следва да се явят в отдел „ ПСМП “ при ОД на ДФЗ са оповестени на адрес: http://www.dfz.bg/bg/dp-2014-2020/-2017/. 

  При попълване на разказа претендентите би трябвало да употребяват съответната бланкова таблица, съгласно регистрацията им в ИСАК – като Физическо лице, Юридическо лице или Едноличен търговец.

    Образец на електронен списък на документите за реализация на мляко и/или млечни за физически лица – за евакуиране

   Образец на електронен списък на документите за реализация на мляко и/или млечни за юридически лица – за евакуиране

   Образец на електронен списък на документите за реализация на мляко и/или млечни за еднолични търговци – за евакуиране

    ИНСТРУКЦИЯ ЗА ПОПЪЛВАНЕ – за евакуиране
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР