От 5 април започва приемането на заявки за участие във

...
От 5 април започва приемането на заявки за участие във
Коментари Харесай

Приемат заявки за втория конкурс за комикс „Крайморска среща

От 5 април стартира приемането на поръчки за присъединяване във втория конкурс за комикс „ Крайморска среща ", който е народен, оповестяват от Фондация „ Град и направления “

Конкурсът се провежда за поощряване на творчеството в региона на комикса и основаване на нови творби от български създатели.

Вторият конкурс „ Крайморска среща “ е народен и се организира на територията на България.

Конкурсът е очевиден, присъединяване е самостоятелно, в 3 възрастови групи: първа (7 – 12 години); втора (13 – 18 години); участници над 18 години. Всеки участник има право да предложи до 5 комикса. Всеки комикс би трябвало да е формиран най-малко от 6 панела, нарисувани с предоставени от уредниците материали.

Комиксите би трябвало да интерпретират конкурсната тематиката „ Крайморска среща “ по метод, определен от създателя, да имат заглавие и да съставляват сюжетно приключена история. Те могат да бъдат без текст – единствено от рисунки. Ако включват текст на език, друг от български, би трябвало да са съпроводени от обобщение на сюжета на български в няколко фрази.

Желаещите да вземат участие би трябвало да аплайват в границите на месец след датата на оповестяване на състезанието (2 април), като изпратят малко портфолио, което съдържа най-малко 4 фотоси на към този момент основани от тях творби (рисунки, картини, комикси) на email [email protected]. След утвърждение те ще получат формуляр за присъединяване, който би трябвало да изпратят запълнен и подписан. 6.

Първите 30 от утвърдените участници ще получат на посочения във формуляра адрес материали за работа, както следва:

– Акрилен пъстър туш – 5 цвята;

– Акрилни бои (75 мл.) – 5 цвята;

– Хартия, картон (формат А4) – 10 листа.

– Подарък – бои за бодиарт

Участниците би трябвало да заплатят единствено транспортните разноски. Те могат да трансформират или да допълват материалите през електронния магазин на компанията www.lorkaart.bg, като получават 50 % отстъпка за спомагателни декларирани количества.

Участниците имат 3 месеца за работа след включване в състезанието (от 5 май до 5 август). В процеса на работа те могат да изпращат видеа и фотоси.

Авторите на най-сполучливо видео или фотоси, които показват процеса на работа, ще получат подарък и ще бъдат показани със особено изявление в подобаващи медии.

Готовите комикси се изпращат на адрес: Варна, ул. „ Атанас Москов “ 12, компания „ Лорка “ и като фотография (jpg/jpeg, резолюция подобаваща за щемпел, не по-малка от 5 MB) на e-mail [email protected]. Писмото би трябвало да съдържа името на участника и заглавия на комиксите.

Получените комикси ще бъдат прегледани от жури, формирано от представители на уредниците.

Комиксите ще бъдат включени в галерия във Варна. Ще бъдат присъдени 3 награди – по една във всяка възрастова група (грамоти и характерен знак). Журито си резервира правото да присъди и спомагателни предметни награди. Избрани комикси ще бъдат оповестени във вестник „ Крайморска среща “.

Организаторите имат право да разгласяват получените комикси във всички медии и електронни канали с разнообразни цели, като се задължават да цитират създателя. Авторите имат същите права.

Организаторите заявяват, че данните на участниците ще бъдат употребявани само за задачите на състезанието, според условията на Закона за отбрана на персоналните данни, по отношение на използването и използването на Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година по отношение на отбраната на физическите лица по отношение на обработването на персонални данни.

Телефон за връзка и повече информация: 0888/540388.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР