От 4 юни, започва ремонтът на 8,6 км от път II-53

...
От 4 юни, започва ремонтът на 8,6 км от път
II-53
Коментари Харесай

Започва ремонтът на 8,6 км от най-натоварения път в област Ямбол

От 4 юни, стартира ремонтът на 8,6 км от път II-53 Сливен – Ямбол сред Крушаре и Ямбол /от км 136 до км 144+604/ в област Ямбол.

Строителните действия ще се изпълняват поетапно на сектори от 50 м, с цел да не се затруднява трафикът. Движението ще се осъществява в двете посоки в една лента и с ограничение на скоростта до 50 км/ч. Необходимо е водачите да карат с повишено внимание, да съблюдават пътната сигнализация и ограничаването на скоростта.

Инвестицията е за над 5,5 млн. лева и средствата са от бюджета на Агенция „ Пътна инфраструктура “. Очаква се ремонтните действия да завършат до края на септември т.г.

Предвижда се унищожаване на старата асфалтова настилка, възстановяване на отводняването, полагане на геомрежи, нова асфалтова настилка, хоризонтална маркировка, пътни знаци. Където е необходимо ще се ремонтира и пътната основа.

Пътят II-53 е най-натовареният в област Ямбол. Средно на денонощие по него преминават над 6000 автомобила. Обновяването на трасето ще подобри връзката сред двата регионални града, ще повиши сигурността на пътешестване, ще улесни достъпа до Автомагистрала „ Тракия ” и до бъдещата икономическа зона „ Сливен – Ямбол ”. ​

*Източник: www.api.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР