От 4-ти до 7-ми септември включително, Пампорово и град Смолян

...
От 4-ти до 7-ми септември включително, Пампорово и град Смолян
Коментари Харесай

Много адреналин и силни емоции белязаха седмото поредно издание на „Елевейшън 999“

От 4-ти до 7-ми септември в това число, Пампорово и град Смолян бяха домакини на два кръга от Българските Ендуро Серии за 2020. Някои от най-хубавите родни състезатели премериха сили в едно от най-трудните и забавни събития в планинското колоездене за годината.
Организаторите на събитието бяха подготвили 8 специфични прави през кръстосан терен с обща дължина над 26 км и близо 3000 м негативна денивелация, с които участниците трябваше да се преборят през двата спортни дни.

Трасетата за надпреварата бяха разпръснати из цялата планина в зоната на Велопарк Пампорово и горите над град Смолян, като включваха голям брой стръмни, скоростни сектори, корени, камъни, скокове и всевъзможни други естествени и изкуствени трудности.
Най-добър резултат в надпреварата съумя да реализира представителя на локалния тим „ Райдърс Юнайтед “ – Стоян Върбанов, който мина през всички стадии и в двата дни с общо време от 41:08.09 мин. и справедливо се качи на първото ходило на почетната стълбичка в категория Мъже Елит. На второ място след него се класира дългогодишния ендуро първенец на България Иван Колев с 30 секунди разлика. Трети остана Йордан Илиев.

Много оспорвана бе конкуренцията в категория Мастърс 30+, а най-хубав резултат съумя да реализира Милан Димов с време 45:03.61 мин.. На второ и трето място след него се класираха надлежно пловдивчанинът Стоян Костанев и представителя на петричкия тим „ Виво “ Георги Петров.
При дамите най-хубав резултат съумя да реализира представителката на град Враца – Мартина Григорова, следвана от представителката на самоковския тим „ NoBrainz ” и софиянката Венета Захариева. При ветераните 40+ най-добре се показа Бойко Иванов, следван от Ангелос Вангалис (Гърция) и Иван Чакъров.

При юношите първото място бе извоювано с голяма преднина от над 1 минута от още един представител на локалния тим „ Райдърс Юнайтед “ – Костадин Паскалев с общо време 45:09.60 минути. На второ и трето място до него на почетната стълбичка се подредиха Велин Дойчев от „ Ендуро Уориърс “ и Алекс Пешев от „ NoBrainz ”.
Всеки един от двата спортни дни на седмото следващо издание на „ Елевейшън 999 “ донесе точки на спечелилите в генералната класация на Българските Ендуро Серии и надпреварата беше годно за 2 и трети кръг от шампионата. Събитието се организира с поддръжката на Пампорово АД, Община Смолян, Ред Бул България, Допелхерц, Якима и Omsight.

Следващите кръгове от сериите за годината ще се проведат в края на септември в Петрич и в средата на октомври във Враца.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР