От 4-ти до 25-и април в София, Пловдив и Варна

...
От 4-ти до 25-и април в София, Пловдив и Варна
Коментари Харесай

Над 70 документални филма на Фестивала за документални филми Master of Art

От 4-ти до 25-и април в София, Пловдив и Варна ще се организира четвъртото издание на Фестивала за документални филми в Югоизточна Европа Master of Art.

Българският документален филм „ РОКЕНДРОЛ ” на режисьора Борислав Колев ще даде старт на фестивала на 4 април от 18:00 ч. в кино „ Люмиер Лидл “, дружно с „ Климт и Шиле: Ерос и Психея “ на режисьора Микеле Мали, още веднъж на 4 април в „ Люмиер Лидл ” от 20:00 часа.

„ РОКЕНДРОЛ “ е построен върху спомените на членовете на именити рок групи от 80-те години, измежду които „ Ревю “, „ Ера “ и „ Ахат “, които макар че са се зародили в ъндърграунда, се трансформират в носители на публичната смяна.
В програмата на фестивала ще бъдат показани над 70 документални кино лентата за изкуството, а мотото на тазгодишното издание е „ Изкуството отива на кино “. Създател на Master of Art е режисьорът и продуцент Найо Тицин.

Целта на Master of Art е да показва най-добрите документални филми в региона на изкуството и културaта, рекламни арт продукции и други, основани по света през последните години. По този метод фестивалът се стреми да приобщи оптимално българската аудитория към актуалните международни трендове.

Всички заглавия от програмата са премиерни за страната ни. Сред тях са филми за създатели като Франко Дзефирели, Ингмар Бергман, Харуки Мураками, Питър Грийнауей, Орсън Уелс, Реицо Пиано, Мис вам ДерРое, КевинРош, Банкси, Огюст Роден, Климт, Шиле, Рафаело и доста други.

Проф. Божидар Манов, член на журито на Master of Art заяви новината, че тази година Гилдия „ Критика ” към Съюза на българските кино дейци ще връчи своя премия на рецензията за филм от програмата на Master of Art.

Master of Art се провежда от продуцентска компания „ Спотлайт “ и Фондация Master of Art в партньорство с НДК.

Фестивалът е финансиран от Програма „ Култура “ на Столична община, а съпътстващата стратегия е част от Календара на културните събития на София за 2019 година

Любителите на киното могат да закупят билети на цени 6 лева и 8 лева Фестивалът предлага абонаментни карти MASTERPASS на цени от 40 лева и 32 лева (за възпитаници и пенсионери). MASTERPASS дава достъп единствено до прожекциите от фестивала в кината „ Люмиер Лидл “, „ Одеон “ и Дом на Киното.

Местата на притежаващите MASTERPASS не са непокътнати и е належащо да се заявят най-късно 15 минути преди началото на прожекцията. Билети за Master of Art можете да закупите от касите на Билетен център – НДК и онлайн на tickets.ndk.bg. на цени от 6 и 8 лева.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР