От 4 часа сутринта на 30 ноември всеки напълно ваксиниран,

...
От 4 часа сутринта на 30 ноември всеки напълно ваксиниран,
Коментари Харесай

Изменение в режима за пътуване до Обединеното кралство

От 4 часа сутринта на 30 ноември всеки изцяло имунизиран, влизащ на територията на Обединеното кралство от страна отвън аления лист (Република България на този стадий не попада в аления списък), ще би трябвало да си направи PCR тест до втория ден от идването и да се самоизолира до приемането на отрицателен резултат. Това оповестяват от Министерството на външните работи.

Ако резултатът от PCR теста се забави, лицето би трябвало да се самоизолира, до момента в който резултатът от теста стане прочут или до 14-ия ден след идването, според от това кое от двете условия настъпи по-рано. Всички, които са били в контакт с хипотетичен случай на Омикрон разновидността, също ще би трябвало да се самоизолират, без значение дали са били имунизирани.
Остава в действие и условието за попълване на формуляр за локализация на пасажера, като до него може да достъпите през уеб страницата на английските управляващи:

Тестовете при пътуването до Обединеното кралство може да се резервират през следния уеб страница:

Всички, които пътуват от страни отвън аления лист, които не са изцяло имунизирани, преди пътешестване до Обединеното кралство, би трябвало да създадат тест за COVID-19 в границите на 3 дни преди пътуването им. Те могат да резервират и заплатят PCR проби за COVID-19 за ден 2 и ден 8 след идването си в Обединеното кралство. Остава и условието за попълване на формуляра за локализация на пасажери в границите на 48 часа преди да идването им. След идване в Обединеното кралство би трябвало да са под карантина за 10 дни вкъщи или друго място, където са отседнали. Те могат и да създадат PCR тест за COVID-19 на или преди ден 2 и дневно 8. Ако пробата за ден 2 е позитивен, лицата би трябвало да се самоизолират за 10 цялостни дни, като денят, в който е изработен пробата, се брои за ден 0. В този случай не е належащо да се прави тест за ден 8. Ако пробата за ден 2 е негативен, би трябвало да бъде изработен и пробата за ден 8. В случай че пробата на 8 ден е позитивен, лицата би трябвало да се самоизолират за 10 цялостни дни. Тогава денят, в който е изработен пробата за ден 8, е ще се смята за нулевия ден.
Информация за въведените ограничавания и условията за тестванията може да бъде открита на следния държавен уебсайт:

За задачите на интернационалните пътувания не се признават тестванията, правени в системата на Националната здравна работа, а единствено от частни лаборатории. Списък на доставчиците на такива проби е посочен на следния линк на държавния уебсайт:

Считано от вторник - 30 ноември, носенето на маски става наложително в магазините и публичния превоз в Англия. Припомняме, че през лятото държавното управление анулира наложителното носене на маски в страната, само че то остана годно за Уелс, Шотландия и Северна Ирландия.

При нужда от подпомагане българските жители в Обединено кралство Англия и Северна Ирландия могат да се обръщат към българското посолство в Лондон на следните телефонни номера: +44 20 7581 3144; +44 20 7584 9400, +44 20 75893763. Сигнали може да се подават и на имейл адресите на българското посолство в Обединеното кралство: , 
 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР