От 31 октомври на интернет страницата на Българската народна банка

...
От 31 октомври на интернет страницата на Българската народна банка
Коментари Харесай

БНБ вече ще публикува таксите на доставчици на платежни услуги

От 31 октомври на интернет страницата на Българската национална банка (БНБ) е налична новата подрубрика " Съпоставяне на такси на снабдители на платежни услуги " , заяви пресцентърът на институцията.

В подрубриката се разгласява настояща информация за таксите за консуматори (физически лица) на лицензираните от Българска народна банка снабдители на платежни услуги и клонове на снабдители на платежни услуги, осъществяващи активност на територията на страната (банки, платежни институции и сдружения за електронни пари).

Доставчиците на платежни услуги са задължени да подават информация в Българска народна банка при всяка смяна на таксите, комисионите и лихвените проценти за съответните услуги, като информацията на интернет страницата ще бъде обновена към датата на влизане в действие на съответната смяна при доставчика на платежни услуги.

Достъпът на потребителите до тази информация е безвъзмезден.

Най-представителните услуги, свързани с платежна сметка в България, за които се показва информация на интернет страницата за сравнение на таксите, са групирани в 5 таблици - общи услуги по сметката (откриване, поддържане, закриване), карти и пари в брой (обслувжане, изтегляне, заплащане, справка), заплащания (без карта, кредитен превод, комунални плащания), овърдвафт.

Данните са оповестени в екселски таблици на български и британски език, които могат да се смъкват от уеб страницата на Българска народна банка. Доставчиците на платежни услуги са подредени по азбучен ред, като за показване на информацията се употребява идентичен шрифт и форматиране.

Потребителите могат да уведомяват Българска народна банка при определяне на оповестена неточна информация на интернет адрес [email protected].

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР