От 31 март, вторник, видеоуроци за учениците от първи до

...
От 31 март, вторник, видеоуроци за учениците от първи до
Коментари Харесай

Нови улеснения за учениците

От 31 март, вторник, видеоуроци за учениците от първи до седми клас на Издателска група " Просвета " към този момент ще се излъчват и в ефира на Bulgaria ON AIR, оповестиха от издателството. Всеки работен ден от 13.15 часа, в границите на 60 минути, ефирът на тази национална телевизия ще се трансформира в самобитна класна стая. Освен в ефира, за облекчение на учениците, родителите и учителите, уроците ще бъдат оповестени и на уеб страницата на малкия екран - Bgonair.bg.

Според седмичната стратегия всеки понеделник и вторник ще се излъчват занятията за седмокласниците, на които следва национално външно оценяване по български език и литература и по математика. От този значим изпит зависи кои възпитаници ще бъдат признати в елитните учебни заведения. В сряда са планувани телевизионни уроци за учениците от четвърти клас. Четвъртъците ще бъдат отдадени на първи, втори и трети клас, а уроците за пети и шести клас са заложени в петъчната стратегия.

Образователните филми покриват образователния материал основно по български език, литература и по математика, само че ще има уроци и по " Човекът и обществото ", " Човекът и природата ", история и цивилизации, география и стопанска система.

Видеоуроците са снимани в границите на извънредно сполучливата и потребна самодейност " Учим онл@йн с преподавател " на " Просвета ", която стартира на 11 март и за малко време набра голяма известност. Уроци, снимани от " Просвета ", сложиха началото и на поредицата " С Българска национална телевизия на учебно заведение ", която продължава да се излъчва по Българска национална телевизия 2 и Българска национална телевизия 4. Всички уроци са съобразени с програмата на Министерството на образованието и науката, а това, което най-вече подхожда на децата, е, че въпреки и отдалечено, преподавателите по извънредно занимателен, забавен и наличен метод съумяват да им предадат образователния материал, показват от издателството.

" Безпрецедентната обстановка, обвързвана с изключителната почивка, ни кара да търсим нови благоприятни условия за образование, с цел да помогнем на възпитаници и учители да завършат сполучливо тази образователна година ", декларира учителката Весела Михайлова, която води видеоуроците по български език за пети-седми клас, както и е създател на учебници по български език и литература.

Всички излъчени уроци, подредени по класове, може да се намерят на адреса: www.prosveta.bg/uchim/videourotsi.
За гратис прилагане до края на образователната година Издателска група " Просвета " първа отвори и всички свои настоящи електронни учебници от първи до десети клас, както и електронните познавателни книжки за всички групи в детската градина, напомнят от издателството.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР