От 31 декември т. г. до 16 януари 2020 г.

...
От 31 декември т. г. до 16 януари 2020 г.
Коментари Харесай

До 16 януари електронни винетки ще се купуват само до 7 дни предварително

От 31 декември т. година до 16 януари 2020 година електронна винетка ще може да се купи до седем дни преди датата на активирането ѝ, предизвестиха от АПИ.
Тежкотоварните коли ще заплащат тол такси за 6 хиляди км от пътната мрежа Тарифите би трябвало да влязат в действие до 1 март 2020 година
Промяната в периода за отсрочена покупка от 30 на 7 дни е краткотрайна и се постанова поради внедряване на актуализации на електронната система за събиране на пътни такси по отношение на въвеждането на тол системата за тежкотоварните коли над 3,5 тона, прецизираха от организацията.

След 16 януари 2020 година ще бъде възобновена опцията за авансово пазаруване на е-винетка до 30 дни преди датата на активирането ѝ, както за леките, по този начин и за тежкотоварните коли.
Все още е мъчно да се заплати за е-винетка в брой Въпреки поръчките, че ще има такава алтернатива на повече места
Собствениците на камиони и рейсове с тегло над 3,5 т, които желаят да се възползват от оптималния 30-дневен период за отсрочена покупка на месечна винетка, могат да създадат това на 30 декември, защото за тях най-късно от 1 март 2020 година се вкарва тол таксуването, подсетиха от Пътната организация. От 31 януари 2020 година за тях ще бъде прекратена продажбата на месечни винетки.
Започнаха тестванията за въвеждане на тол системата Чрез нея ще се таксуват от идната година тежкотоварните коли над 3,5 тона
След старта на тол системата за тежкотоварните коли също ще може да се предплаща пътна такса – посредством маршрутна карта. Тя ще може да се купи до 7 дни авансово от регистрирани консуматори – регистрацията е посредством е-поща през платформата за пазаруване на маршрутна карта или два дни авансово - от нерегистрирани консуматори - за днешния или до 23:59 ч. на утрешния ден.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР